ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Telegraph: «Ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωση του καρκίνου ζήτησε τη στήριξη του Γέροντα Εφραίμ»

Η Telegraph αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί 8 φορές τη μονή Βατοπαιδίου

Telegraph: «Ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωση του καρκίνου ζήτησε τη στήριξη του Γέροντα Εφραίμ»

Εκτενές ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph αναφέρεται στη σχέση του βασιλιά Καρόλου με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ. 

Ο βασιλιάς Κάρολος μετά την διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο ζήτησε την στήριξη του ενός ελληνορθόδοξου του Γέροντα Εφραίμ. Όπως αναφέρει η Telegraph του ζήτησε πνευματικές συμβουλές μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Οι δυο τους γνωρίζονταν από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ο βασιλιάς επισκέφθηκε πολλές φορές τη μονή Βατοπεδίου του Γέροντα Εφραίμ στο Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Και από τότε έχουν αναπτύξει μια φιλία. Ο Γέροντας Εφραίμ, μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι μίλησε με τον μονάρχη αφού ο βασιλιάς τον προσέγγισε.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί 8 φορές τη μονή Βατοπαιδίου και μάλιστα έχει το δικό του κατάλυμα στο χώρο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, βαπτίστηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και αργότερα μεταστράφηκε στον αγγλικανισμό πριν παντρευτεί την πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία στη συνέχεια έγινε βασίλισσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Telegraph γράφει εξάλλου ότι ο βρετανός μονάρχης δεν θα παραστεί την Τρίτη το μνημόσυνου για τον στενό του φίλο και δεύτερο ξάδελφό του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.