Φιλιππίνες: Βάζει «φρένο» στις σταυρώσεις ο κορωνοϊός!

Φιλιππίνες: Βάζει «φρένο» στις σταυρώσεις ο κορωνοϊός!

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε τις αρχές των Φιλιππίνων να ακυρώσει τις σταυρώσεις που κάνουν οι πιστοί Καθολικοί στη χώρα τον Απρίλιο.

«Λυπήθηκα πολύ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούμπεν Ενάχε, ο οποίος σκόπευε να σταυρωθεί φέτος για 34η συνεχόμενη χρονιά, για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του.

Κάθε χρόνο, πολλοί είναι αυτοί που αυτομαστιγώνονται ή σταυρώνονται στο αρχιπέλαγος, βιώνοντας με μεγάλη υπερηφάνεια τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού στον σταυρό. Περίπου 80 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι είναι Καθολικοί και οι περισσότεροι γιορτάζουν το Πάσχα οικογενειακώς στην εκκλησία. Σε κάποιες περιοχές όμως, οι πιστοί θεωρούν ότι αν βιώσουν τα Πάθη θα εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους ή θα πραγματοποιηθεί κάποιο θαύμα. Στην περιοχή του Σαν Φερνάντο, στα βόρεια της Μανίλας, καμιά δεκαριά άνδρες σταυρώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή, μια πρακτική που έχει καταδικαστεί από τη Σύνοδο των Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων.

Η πρακτική αυτή πάντως, που αποτελεί τουριστική ατραξιόν, δεν θα σταματήσει λόγω των αντιρρήσεων των επισκόπων αλλά εξαιτίας του Covid-19. Ο νέος κορωνοϊός έχει προσβάλει 49 ανθρώπους στο αρχιπέλαγος.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν έτσι να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις που προγραμμάτιζαν για τις 10 Απριλίου, για να αποτρέψουν τη συγκέντρωση μεγάλου πλήθους και να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας.

«Δεν το κάνουμε από έλλειψη σεβασμού προς τους πιστούς και τις θρησκευτικές πρακτικές. Αντιθέτως, το κάνουμε για να προστατεύσουμε τους πιστούς και τις οικογένειές τους», εξήγησε ο δήμαρχος του Σαν Φερνάντο, Έντουιν Σαντιάγκο.

Ο 59χρονος Ρούμπεν όμως αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση. «Μίλησα με τον δήμαρχο και μου είπε ότι πρέπει να το αναβάλουμε επειδή ανησυχεί ότι θα μολυνθούμε από τους πολλούς ξένους τουρίστες που θα έρθουν, αν κάποιοι από αυτούς έχουν τον ιό», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί να σταυρωθεί, φέτος ο Ρούμπεν θα κάνει απλώς τον γύρο του χωριού του, κουβαλώντας στη πλάτη του τον σταυρό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.