ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Live η κηδεία του Πάπα Βενέδικτου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής

Live η κηδεία του Πάπα Βενέδικτου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, η τελετή ενταφιασμού του πάπα Βενέδικτου.

Ο Πάπας Βενέδικτος θα ταφεί κάτω από την βασιλική του Αγίου Πέτρου μαζί με νομίσματα, μετάλλια και έναν σφραγισμένο μολύβδινο σωλήνα που θα περιέχει έναν απολογισμό της παποσύνης του μετά την αυριανή του κηδεία.

Όπως συνηθίζεται για τους ποντίφικες, η σορός του «επίτιμου Πάπα» θα τοποθετηθεί σε τρία ξεχωριστά φέρετρα, το πρώτο από ξύλο κυπαρισσιού, το οποίο με τη σειρά του θα μπει σε ένα φέρετρο από ψευδάργυρο και στη συνέχεια σε ένα ξύλινο φέρετρο.

Δείτε live την κηδεία του Πάπα Βενέδικτου

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής

Χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ -ο οποίος πέθανε το Σάββατο (31/12)- τις ημέρες που προηγήθηκαν της κηδείας του, αυτή την εβδομάδα.

Η σορός του Βενέδικτου εκτέθηκε την Κυριακή σε ένα παρεκκλήσι του μοναστηριού του Βατικανού όπου ζούσε και θα παραμείνει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Η κηδεία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα είναι μια απλή και επίσημη τελετή σύμφωνα με τις επιθυμίες του, δήλωσε το Βατικανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.