ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Βατικανό: Ένας 15χρονος κομπιουτεράς γίνεται ο πρώτος millennial Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία

Βατικανό: Ένας 15χρονος κομπιουτεράς γίνεται ο πρώτος millennial Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Ο πρώτος millennial Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας αναμένεται να γίνει ένας έφηβος που γεννήθηκε στο Λονδίνο, ονόματι Carlo Acutis, και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών.

Ο Carlo Acutis ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006.

Χθες Πέμπτη (23.05.2024), ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Acutis, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.

Ο Acutis γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 από Ιταλούς γονείς, τον Andrea Acutis και την Antonia Salzano, πριν η οικογένεια μετακομίσει στο Μιλάνο όταν ήταν παιδί.

Ο τελευταίος που αγιοποιήθηκε από τους συνολικά 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, γεννήθηκε το 1926.

Η Σαλζάνο είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ανέφερε επίσης ότι ο Acutis στήριζε οικονομικά και ηθικά συμμαθητές τους, υπερασπιζόταν άτομα με αναπηρία που δέχονταν bullying και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους στο Μιλάνο.

Η αγιοποίηση του Acutis ανακοινώθηκε το 2020, οπότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε από θαύμα τη ζωή ενός άλλου αγοριού .

Το Βατικανό ισχυρίστηκε ότι επενέβη από τον ουρανό το 2013 για να θεραπεύσει ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια.

Το δεύτερο θαύμα του Acutis έγινε το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.