Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Ανοίγουν από αύριο τα σύνορα στις ΗΠΑ για εμβολιασμένους από 33 χώρες

Στα ύψη οι κρατήσεις

Ανοίγουν από αύριο τα σύνορα στις ΗΠΑ για εμβολιασμένους από 33 χώρες

Θέσεις… μάχης έχουν πάρει οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να υποδεχθούν από αύριο, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες, οι οποίοι θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από 18 μήνες που τα σύνορα παρέμεναν κλειστά.

Air France, British Airways, United Airlines… για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση, οι εταιρείες που συνήθως εξαρτώνται πολύ από τις υπερατλαντικές και υπερειρηνικές συνδέσεις, προσθέτουν πτήσεις, επιλέγουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό θα είναι επαρκές.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από χωρισμένες οικογένειες, επιχειρηματίες ταξιδιώτες που βιάζονται να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες: εξαιτίας του ιού, η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει δραστικά τους επιβάτες από τις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων οι χώρες του χώρου Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Στα ύψη οι κρατήσεις

Αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα. Η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις και για διαμονή σ’ αυτές να αυξάνονται κατά 900% για τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην American Airlines, οι κρατήσεις σημείωσαν την επομένη της ανακοίνωσης άλμα κατά 66% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 40% προς την Ευρώπη και 74% προς τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις της 8ης Νοεμβρίου, ημερομηνία του ανοίγματος, έκλεισαν σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως διαπίστωσαν οι Εβελίν και Ζαν-Μισέλ Ντεζομπό.

Ανυπόμονοι να δουν την κόρη τους και τον γαμπρό τους στη Νέα Υόρκη, είχαν κάνει κράτηση εισιτηρίων για τις 2 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας τα μίλια τους αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για εκ νέου άνοιγμα των συνόρων.

Όταν όμως θέλησαν να αλλάξουν την κράτηση για τις 8 Νοεμβρίου, ο αριθμός των μιλίων που απαιτούνταν είχε τριπλασιαστεί, γεγονος ενδεικτικό μιας ισχυρής ζήτησης. Θα φθάσουν τελικά στις 9 Νοεμβρίου, με μια λογικότερη τιμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.