Όταν μίλησε ο Πιερρακάκης, σίγησε ο Τραμπ. Έτσι απλά...

Αργεντινή: Γενική απεργία την Τετάρτη – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

Αργεντινή: Γενική απεργία την Τετάρτη – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

Η διοίκηση του δημόσιου αερομεταφορέα της Αργεντινής, της εταιρείας Aerolíneas Argentinas, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την ακύρωση όλων των πτήσεών της αύριο Τετάρτη, εξαιτίας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των συνδικάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της οικονομικής πολιτικής του κεντροδεξιού προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Οι ακυρώσεις των δρομολογίων — αφορούν 330 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού — θα επηρεάσουν συνολικά 37.000 επιβάτες, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η απεργία αναμένεται να παραλύσει τις μαζικές μεταφορές, τις τράπεζες και πολλές άλλες υπηρεσίες στην Αργεντινή, η οποία πλήττεται από ύφεση, για ένα εικοσιτετράωρο.

Βάσει της δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Μάκρι, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Οκτώβριο, δεσμεύθηκε να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα το 2019. Περιέκοψε τις επιδοτήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου θέρμανσης, ενώ εφαρμόζει επίσης άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, πολιτική εναντίον της οποίας γίνονται συχνά διαδηλώσεις στους δρόμους του Μπουένος Άιρες.

«Οι επιβάτες που επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το εισιτήριό τους», με νέο σε πτήση που θα γίνει «άλλη ημερομηνία» ή προς «άλλους προορισμούς» για «μια περίοδο 30 ημερών», ή μπορούν ακόμη να ζητήσουν «την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθνικού αερομεταφορέα της Αργεντινής.

Παρόμοια απεργιακή κινητοποίηση τον Απρίλιο ανάγκασε την εταιρεία να ακυρώσει 350 πτήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.