ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζωή στα άκρα: Διακοπές που θα σε κάνουν να… τρέμεις

Ζωή στα άκρα: Διακοπές που θα σε κάνουν να… τρέμεις

Υπάρχουν άνθρωποι που στις διακοπές τους θέλουν να χαλαρώνουν, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα ή τη δροσιά ενός βουνού. Υπάρχουν κι εκείνοι που τους αρέσει να ζουν στα άκρα.

Η «Cookson Adventures», που ιδρύθηκε από το Χένρι Κούκσον, ο οποίος κατάφερε να φθάσει στο κέντρο της Ανταρκτικής χωρίς μηχανικά μέσα, σχεδιάζει 100% εξατομικευμένες περιπέτειες, οι οποίες περιλαμβάνουν πολύ καρδιοχτύπι, πολύ ιδρώτα και άπειρες στιγμές που κόβουν την ανάσα.

Μερικές από τις πιο διάσημες -κατά παραγγελία- περιπέτειες, για να σας δώσουμε μια… γεύση για το τι θα μπορούσατε να περιμένετε εάν επιλέγατε να ταξιδέψετε με την εν λόγω εταιρία, είναι οι εξής…

Μελέτη της θαλάσσιας ζωής στην Ανταρκτική: Η μεγαλύτερη τάση στα ταξίδια πολυτελείας φέτος είναι το κρύο. Η «Cookson Adventures» σχεδιάζει επί του παρόντος να πάρει ατρόμητους εξερευνητές και να τους πάει μέσω ενός ελικοπτέρου, ενός superyacht και ενός υποβρυχίου στο «North Drake Passage», για να μελετήσουν τη θαλάσσια ζωή στην παγωμένη ήπειρο.

Καταδύσεις με σφυροκέφαλους καρχαρίες στο Αρχιπέλαγος Revillagigedo: Τα νησιά Revillagigedo, που είναι λίγο έξω από την ακτή της Μπάγια στο Μεξικό, διαθέτουν πλούσια θαλάσσια ζωή, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά είδη φαλαινών, δελφινιών, καρχαριών, χελωνών, σαλαχιών και κοραλλιών, που δεν θα δείτε σε οποιοδήποτε ενυδρείο. Θα έρθετε πιο κοντά σε μερικά από τα πιο μεγαλοπρεπή αρπακτικά ζώα της φύσης, με τους επιστήμονες προστασίας και τους ειδικούς να είναι οι οδηγοί σας. Όλα αυτά, μάλιστα, από την άνεση ενός ερευνητικού σκάφους 41 μέτρων.

Heliskiing σε ανέγγιχτες πλαγιές στο νησί Μπάφιν, στον Καναδά: Επειδή το σκι στις ίδιες πλαγιές μπορεί να είναι πλέον λίγο βαρετό, η «Cookson Adventures» σας δίνει την ευκαιρία να πετάξετε με ελικόπτερο και να βρεθείτε στην πιο βόρεια βάση για σκι του κόσμου, στο νησί Μπάφιν, στο Βόρειο Καναδά. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουλτούρα των Ινουίτ, να μείνετε σε ιγκλού, να κάνετε heliskiing στην οροσειρά Κορντιλέρα της Αρκτικής, να δείτε την εκπληκτική άγρια φύση και να δοκιμάσετε να κάνετε ακόμη και kite-skiing.

Εξερευνώντας τα μεγαλύτερα σπήλαια στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη: Υπάρχουν σπήλαια στο Βιετνάμ τα οποία έχουν λιγότερους επισκέπτες και από το Νότιο Πόλο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την ταξιδιωτική εταιρία να σας πάει εκεί με υδροπλάνο και να δείτε από κοντά αυτά τα απίστευτα υπόγεια τοπία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σαφάρι με super yacht στο Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό: Το να δείτε μια πολική αρκούδα στο φυσικό της περιβάλλον γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά αυτό το σαφάρι το έκανε εφικτό χάρη σε ένα superyacht, μια ομάδα ειδικών ιχνηλατών κι ένα παγοθραυστικό για να καθαρίζει το μονοπάτι. Το να καταφέρετε να φτάσετε σε απόσταση πενήντα μέτρων από μια οικογένεια πολικών αρκούδων, που απολαμβάνει ένα νέο θήραμα, χωρίς να τις ενοχλήσετε είναι μόνο ένα μέρος αυτού του υπέροχου ταξιδιού, εφόσον το επιλέξετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.