ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επεκτείνεται στη Δυτική Αττική ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος – Οι 7 νέοι σταθμοί

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότηση μετά τις διασυνδέσεις με το ΣΚΑ – Κιάτο

Επεκτείνεται στη Δυτική Αττική ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος – Οι 7 νέοι σταθμοί

Πιο εύκολες αναμένεται να γίνουν οι μετακινήσεις για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, καθώς ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος επεκτείνεται με 7 νέους σταθμούς.

Πρόκειται για το έργο επέκτασης-αναβάθμισης της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής Προαστιακού Σιδηρόδρομου προς τα Δυτικά, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) θα ανέρχονται σε 80,57 εκατ. ευρώ επί συνόλου 135 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Η ημερομηνία διακήρυξης προκήρυξης/πρόσκλησης του διαγωνισμού προβλέπεται για τις 3 Δεκεμβρίου 2022, η αποσφράγιση των προσφορών για τις 09/02/2023 και η έναρξη της πράξης – σύμβασης για το φθινόπωρο του 2023. Σχετικά με την ολοκλήρωση της επέκτασης, αυτή προβλέπεται για το τέλος του 2025.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά στην κατασκευή νέας γραμμής μήκους 36 χλμ. στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεγάρων, εξυπηρετώντας τις κατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Λουτρόπυργου, καθώς και Νερακίου, Νέας Περάμου και Μεγάρων.

Όσον αφορά στους νέους σταθμούς που θα κατασκευαστούν αυτοί θα είναι οι εξής:

  1. ΕΛΠΕ Ασπροπύργου
  2. Ασπροπύργου
  3. Βαμβακιάς
  4. Ελευσίνας
  5. ΕΛΠΕ Ελευσίνας
  6. Λουτρόπυργου
  7. Νέας Περάμου

Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση και τη σηματοδότηση μετά τις διασυνδέσεις με το ΣΚΑ – Κιάτο.

Ακόμα, θα συνδέει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, τον αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναβάθμιση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Δυτική Αττική συνιστά έργο υποδομής που εξυπηρετεί τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής και τις κοινωνικές ανάγκες μετακίνησης του πληθυσμού της Δυτικής Αττικής, ενώ παράλληλα συνδράμει στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις αυξημένες μετακινήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.