ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η στιγμή που αεροσκάφος προσγειώνεται στο νησί Saint Martin – Πέρασε… ξυστά πάνω από τους λουόμενους (βίντεο)

Το «Princess Juliana» ξεκίνησε να λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης αμερικανικών αεροσκαφών το 1942

Η στιγμή που αεροσκάφος προσγειώνεται στο νησί Saint Martin – Πέρασε… ξυστά πάνω από τους λουόμενους (βίντεο)

Το αεροδρόμιο «Princess Juliana» στο νησί Saint Martin της Καραϊβικής, αδιαμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο διάσημα για τις προσγειώσεις αεροσκαφών καθώς, περνάνε κυριολεκτικά… ξυστά από το κεφάλι λουόμενων για να φτάσουν στον διάδρομο προσγείωσης.

Μια τέτοια εμπειρία κατέγραψε τουρίστρια η οποία βρισκόταν στην παραλία Μάχο η οποία θεωρείται ότι είναι η καλύτερη για να καταγράψει κανείς μια από τις πιο «τρελές» προσγειώσεις σε αεροδρόμια.

Η ίδια, μάλιστα, ανήρτησε το βίντεο απαντώντας σε άλλο βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή που το αεροδρόμιο προσεγγίζει ένα αεροσκάφος Maddog MD-80.

«Είναι πιο τρελό όταν είσαι από κάτω του» έγραψε η τουρίστρια.

Το αεροδρόμιο «Princess Juliana» ξεκίνησε να λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης αμερικανικών αεροσκαφών το 1942, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά απέκτησε το όνομά του δύο χρόνια αργότερα μετά από επίσκεψη της πριγκίπισσας Ιουλιάνας της Ολλανδίας.

Το 1964 αναβαθμίστηκε καθώς απέκτησε νέο τερματικό σταθμό και πύργο ελέγχου ενώ το 1997 ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο τριών φάσεων προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά του και άρα ο τομέας του τουρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροδρόμιο αυτό είναι διάσημο στην ομάδα των plane spotters καθώς παρά τον μικρό σε μήκος διάδρομο προσγείωσης προσγειώνονται αεροσκάφη από χώρες της βόρειας Αμερικής, την Καραϊβική και την Ευρώπη και εταιρείες όπως Air France, KLM, Delta, American, JetBlue, Spirit και United.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.