ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Λονδίνο: Αεροσκάφος της «Easyjet» με προορισμό τη Ρόδο παραλίγο να συγκρουστεί με drone στα 16.000 πόδια

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης

Λονδίνο: Αεροσκάφος της «Easyjet» με προορισμό τη Ρόδο παραλίγο να συγκρουστεί με drone στα 16.000 πόδια

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία στον αέρα, καθώς ένα Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας «Easyjet» λίγο έλειψε να συγκρουστεί με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone στα 16.000 πόδια πάνω από την ακτή του Κεντ στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «The Sun» οι πιλότοι του αεροσκάφους παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο εν ώρα πτήσης.

Διέκριναν μία μαύρη και κυλινδρική συσκευή, η οποία κατευθυνόταν προς το μέρος τους, την ώρα που πετούσαν με ταχύτητα 400 μίλια την ώρα, περίπου 20 μίλια δυτικά του Ντόβερ.

Ο ένας εκ των δύο κυβερνητών του Airbus A320, άκουσε ένα γδούπο και φοβήθηκε ότι το drone χτύπησε το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρεται, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέρασε «σύριζα» από το κάτω μέρος της καμπίνας, ενώ πετούσε σε ύψος 16.000 ποδιών, αλλά δεν συγκρούστηκε με αυτό, όπως προέκυψε στην επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους, όταν προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που μπορεί να πετάξει ένα drone είναι τα 400 πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε 40 φορές ψηλότερα, από το επιτρεπόμενο όριο πτήσης.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα το δρομολόγιο μεταξύ Λονδίνου και Ρόδου με 180 επιβάτες.

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου

Ο κυβερνήτης ανέφερε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Παραλίγο να χτυπήσουμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μιλάμε για λιγότερο από τρία μέτρα. Δεν νομίζουμε ότι το χτυπήσαμε, ακούστηκε ένας μικρός θόρυβος, θα επανέλθουμε».

Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στην προσγείωση και δεν προέκυψε κάποια ζημιά, επισήμανε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν χτυπήσαμε το drone. Πιθανότητα ο θόρυβος που άκουσε ο πρώτος αξιωματικός ήταν πιθανότατα από το εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.

Τι προβλέπεται για το drone

Όσον αφορά το drone… ο χειριστής του θα αντιμετώπιζε μέχρι και ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια για διακινδύνευση της ασφάλειας του αεροπλάνου σε περίπτωση που είχε εντοπιστεί μετά το περιστατικό, το οποίο η «The Sun» αναφέρει ότι έγινε στις 5 Ιουλίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία EasyJet δήλωσε ότι το πλήρωμα της πτήσης ενήργησε σύμφωνα με τις συνήθεις επιχειρησιακές διαδικασίες της, για να διασφαλίσει ότι δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια της πτήσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.