ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΟΣΕ: Λειτουργική και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

ΟΣΕ: Λειτουργική και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ γνωστοποίησε ότι αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη που είχε προκαλέσει η ανατροπή βαγονιών.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές προκλήθηκαν στις 25 Αυγούστου εξαιτίας εκτροχιασμού και ανατροπής δύο εκ των έντεκα βαγονιών της 80610 εμπορικής αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο OΣΕ, μετά την απομάκρυνση των ανατραπέντων βυτίων, προχώρησε στις παρακάτω εργασίες αποκατάστασης της γραμμής στην ευρύτερη περιοχή της χιλιομετρικής θέσης 173+000 γρ Θ-ΑμΠΚ (περιοχή εκτροχιασμού):

• Αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής καθόλο το μήκος εκτροχίασης.

• Εκσκαφή καθόλο το μήκος εκτροχίασης και πλήρης αφαίρεση του έρματος.

• Ισοπέδωση του έρματος.

• Στρώση γραμμής με χρήση υλικών όμοιων με αυτά της υπάρχουσας στρώσης γραμμής.

• Προσωρινή αποκατάσταση αρμών αμφίδεσης (αμφίδεση με σφικτήρες).

• Σκυρόστρωση γραμμής.

• Οριζοντιογραφική και υψομετρική τακτοποίηση γραμμής.

Η γραμμή, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, αποκαταστάθηκε και πλέον επανέρχονται σταδιακά τα προγραμματισμένα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια στο εν λόγω τμήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.