Αναγκαστικοί εμβολιασμοί COVID: Κύμα φυγής χιλιάδων πιλότων – Ξεμένουν από πληρώματα οι αεροπορικές εταιρείες!

Αναγκαστικοί εμβολιασμοί COVID: Κύμα φυγής χιλιάδων πιλότων – Ξεμένουν από πληρώματα οι αεροπορικές εταιρείες!

Προ μια νέας κρίσης, πέρα από τη ζημιά που έπαθαν την περίoδο των lockdown σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες: Αιτία το μαζικό κύμα απολύσεων αλλά και παραιτήσεων χιλιάδων πιλότων εξαιτίας των αναγκαστικών εμβολιασμών που επιβάλλονται!

Έτσι οι αεροπορικές εταιρείες «ξεμένουν» σταδιακά από χειριστές, ένα ακόμη πρόβλημα που έρχεται να επιδεινώσει την ήδη δυσχερή τους θέση. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η έλλειψη πιλότων είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες καθώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων για αναγκαστικούς εμβολιασμούς σπρώχνουν τους εργαζόμενους σε φυγή.

Δεν είναι όμως μόνο οι υπάρχοντες πιλότοι και τα πληρώματα καμπίνας. Ίδια εικόνα και στους υπό εκπαίδευση πιλότους οι οποίοι μη θέλοντας να υποβληθούν στον υποχρεωτικό εμβολισμό μένουν έστω και προσωρινά εκτός επαγγελματικώς σταδιοδρομίας.

Για παράδειγμα η Alpha Aviation Group η οποία έχει την έδρα της στα ΗΑΕ και εκπαιδεύει στο παρόν στάδιο 2.500 πιλότους οι οποίοι όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο θα προσληφθούν εξαιτίας της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Κάποιες εταιρείες όπως η Philippine Airlines, η AirAsia Group, η Cebu Pacific και η Air Arabia αναμένουν νέους πιλότους αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τους έχουν.

Σύμφωνα με τον CEO της Alpha Aviation: «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι να έρχονται αεροπορικές εταιρίες και να μας λένε: Αυτό είναι το πρόγραμμα απόκτησης νέων αεροσκαφών. Μπορείτε να έχετε για εμάς έτοιμους πιλότους σε δύο χρόνια από τώρα»;

Ένας πιλότος αερογραμμών όμως για να εκπαιδευτεί θέλει 18 με 24 μήνες και αυτό πριν αποκτήσει κάποιο συγκεκριμένο type rating.

Για αυτό το λόγο η Alpha Aviation αυξάνει τα κέντρα που διαθέτει δημιουργώντας ένα νέο στην Ινδία με αρχική επένδυση 15 εκατ. $ που μπορεί να φτάσει έως και τα 100 εκατ. $ σε βάθος χρόνου.

Παρ΄ όλα αυτά όπως αναφέρεται οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί είναι η σημαντικότερη τροχοπέδη τώρα στην πρόσληψη νέων πιλότων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.