ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιτελικό «μπάχαλο»: Έκλεισε μέχρι και η Κατεχάκη! -Χάος στη Μεσογείων – Η κυβέρνηση έμεινε… στην «ελπίδα»

Κλείνει όλη η χώρα λόγω κυβερνητικής ανικανότητας

Επιτελικό «μπάχαλο»: Έκλεισε μέχρι και η Κατεχάκη! -Χάος στη Μεσογείων – Η κυβέρνηση έμεινε… στην «ελπίδα»

Μετά τα όσα απίστευτα έγιναν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία έκλεισε μέχρι το ύψος της Τραγάνας γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έβγαλε τα μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους, η κυβέρνηση κλείνει και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας!

Στην Αττική Οδό, η κατάσταση είναι απελπιστική, με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στον περιφερειακό Υμηττού από τις 10.00 το πρωί και κανείς μέχρι στιγμής να μην έχει πάει να τους βοηθήσει.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι έκλεισε και η λεωφόρος Κατεχάκη, με το χιόνι να εμποδίζει κάθε κίνηση των οχημάτων, ενώ προς τον Καρέα απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανάλογη εικόνα και στη λεωφόρο Μεσογείων, με τους οδηγούς να είναι ακινητοποιημένοι για τουλάχιστον μία ώρα από την Αγία Παρασκευή μέχρι τους Αμπελόκηπους.

Οι λεωφόροι Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού, Κατεχάκη, Λ. Κύμης, Λ. Αμαλίας αλλά και προς Πεντέλη παρέμειναν ανοικτές τις πρώτες ώρες της επέλασης του χιονιά, ωστόσο, φαίνεται πως τα έντονα φαινόμενα θα ταλαιπωρήσουν και όσους κινούνται εντός της πρωτεύουσας.

Όπως τόνισε από το κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών ο Κίμων Λογοθέτης, οχήματα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ακινητοποιούνται και δυσκολεύουν τη διέλευση των εκχιονιστικών. «Δεν νοείται όχημα χωρίς αλυσίδες αυτήν τη στιγμή στην Αττική», είπε ο κ. Λογοθέτης.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, όπου επικρατεί έντονη χιονόπτωση, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν από λίγο ήρθε στους κατοίκους μήνυμα μέσω του 112 που προειδοποιεί για πολύ έντονες χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Στην Εθνική Οδό η απαγόρευση επεκτάθηκε και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι έκλεισε στις 12.00 και το δημόσιο.

Ένα κράτος… που έμεινε στην «ελπίδα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αυτή οδήγησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη χιονόπτωση – παγετός) που εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον Νομό Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Συγκεκριμένα από τις 11:00 το πρωί σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω του 3,5 τόνων και των Λεωφορείων.

Η απαγόρευση αφορά στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από διόδια Μαλγάρων έως κόμβο Κλειδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι, καθώς και τα οχήματα που κατευθύνονται από κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.