ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νόμιμη η απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ταλαιπωρία αναμένει το πρωί της Τετάρτης (9/11) τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω της απεργίας.

Το βράδυ της Τρίτης, το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς που ανήκουν στην ευθύνη της ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) και της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Υπενθυμίζεται ότι ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση εργασίας στα λεωφορεία θα αναβαθμιστεί από τους συνδικαλιστές σε 24ωρη απεργία, υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα τρόλεϊ). Μάλιστα, έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η ΣΕΛΜΑ (Μετρό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΜΜΜ θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Μετρό Γραμμή 1: Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
Μετρό Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.
Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00
Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.
Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο
ΟΑΣΑ: Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα κινηθούν μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, στις 60 γραμμές.

Νόμιμη η απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε κρίνει νόμιμη τη συμμετοχής των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό ασφαλείας, το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες που προκηρύσσονται από τη ΓΣΕΕ ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, αποτελούν μια διαδικασία γνωστή ως προς τον τρόπο οργάνωσής της, τόσο από την εργατική πλευρά, όσο και από την εργοδοσία, κρατική και ιδιωτική, ώστε το διαχρονικά διατιθέμενο προσωπικό να ανταποκρίνεται στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και, όπου προβλέπεται, στην αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η Συνομοσπονδία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.