Μετρό: Ενδέχεται να υπάρξει παράταση ωραρίου την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Μετρό: Ενδέχεται να υπάρξει παράταση ωραρίου την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Η ΣΤΑΣΥ σχεδιάζει να προχωρήσει σε παράταση του ωραρίου λειτουργίας του μετρό την εορταστική περίοδο και τις ημέρες διοργάνωσης εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αναμένεται περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων το επόμενο διάστημα, ακόμα και τις Κυριακές.

Σε συνέντευξη του στο skai.gr, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος επισήμανε ότι από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια στη Γραμμή 2, δύο επισκευασμένοι συρμοί.

Έτσι, στη γραμμή κυκλοφορούν 18 συρμοί, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες. Παράλληλα επισήμανε ότι βελτιώθηκε και θα συνεχίσει να βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

Ακόμη θα παραταθεί η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών και αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού της Γραμμής 1 ενώ δρομολογείται η απόκτηση επτά συρμών για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό (και όχι στη γραμμή 1) γίνονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή και το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται κατά δύο ώρες. Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι συναυλίες που γίνονται στο Καλλιμάρμαρο ή το ΟΑΚΑ, η λειτουργία του Μετρό παρατείνεται για σχεδόν μία ώρα. Από την άλλη πλευρά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα τα δρομολόγια του Μετρό (όπως και των άλλων μέσων) ολοκληρώνονται γύρω στις 23:00. Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της ΣΤΑΣΥ πιθανόν αυτό το μέτρο να καταργηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.