Η οικονομική καταστροφή είναι πάντα εδώ: Η Astra Airlines που ένωνε τα ακριτικά νησιά με Αθήνα και Θεσσαλονίκη έκλεισε

Η οικονομική καταστροφή είναι πάντα εδώ: Η Astra Airlines που ένωνε τα ακριτικά νησιά με Αθήνα και Θεσσαλονίκη έκλεισε

Εκτός αγοράς έθεσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) την Astra Airlines, ειδοποιώντας μέσα στην ημέρα τα τουριστικά πρακτορεία, ώστε να σταματήσουν να εκδίδουν εισιτήρια και να κάνουν κρατήσεις, για τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα.

Μια εξέλιξη που καταδεικνύει έντονα ότι πέρα από τα «παχιά» λόγια η οικονομική καταστροφή της χώρας, κάθε άλλο παρά έχει ξεπεραστεί.

Η είδηση αυτή, δημιουργεί αναστάτωση στην αγορά, και ειδικά τη νησιωτική, καθώς η Astra Airlines, συνέδεε τα ακριτικά νησιά με Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων ήταν επιδοτούμενα.

Παρά την ειδοποίηση της ΙΑΤΑ προς τα τουριστικά πρακτορεία, η Astra Airlines, δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση, μετά από τις 10 Νοεμβρίου που ενημέρωνε το επιβατικό κοινό για τις αποζημιώσεις.

Μετά από τις «αναταράξεις» που σημειώθηκαν στην αεροπορική αγορά, μεγάλο μέρος των πτήσεων αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η Aegean Airlines, η οποία με επιστολή της προς τα ταξιδιωτικά γραφεία ενημερώνει ότι από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαΐου του 2020 θα προσθέσει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.

Για «θλιβερή εξέλιξη» κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι προσωρινά, το κενό που δημιουργεί η αναστολή πτήσεων από την Astra Airlines που αφήνει άνεργους εκατοντάδες εργαζόμενους.

Με πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης του επιπέδου του αναιμικού 2,5% από το ΔΝΤ για το 2020 (στο τέλος της κάθε χρονιάς πάντοτε γίνεται αναθεώρηση προς τα κάτω), η ελληνική οικονομία δείχνει για άλλη μια φορά ότι η οικονομική καταστροφή του 2010 είναι εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηδη, σε επίπεδο κίνησης αγοράς η προσπάθεια ανοδικής τάσης που «αναχαιτίστηκε» από την «έλλειψη καυσίμων» πέρσι το Νοέμβριο, έδωσε την θέση της σε μία πλαγιοκαθοδική γραμμή. Η κακή τουριστική σεζόν, επιδείνωσε αυτό το πρόβλημα. Η μικροοικονομία, μπορεί να προσαρμόστηκε στο «κώμα» που έχει τεθεί εδώ και εννέα χρόνια αλλά απλά αναπνέει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.