ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρνητικό τεστ κορωνοϊού πρέπει να έχουν όσοι έρχονται αεροπορικώς στη χώρα μας από Μάλτα

Αρνητικό τεστ κορωνοϊού πρέπει να έχουν όσοι έρχονται αεροπορικώς στη χώρα μας από Μάλτα

Η νέα αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προβλέπει πως από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από τη Μάλτα στη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19.

​Το αρνητικό τεστ Covid-19 θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους και οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.