ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού: Aπεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 24 Σεπτέμβρη

Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού: Aπεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 24 Σεπτέμβρη

«Mε το τυπικό κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν βάλει ρότα να αποδρομολογήσουν την πλειοψηφία των πλοίων τους και το φάσμα της ανεργίας είναι και πάλι υπαρκτό» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας, στις 24/9/2020.

Η απεργία αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για «αξιοποίηση της υγειονομικής κρίσης» από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ αναφέρει ότι με την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, «επιχειρείται η κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος, αυτή η αντεργατική μεταβολή να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και για όλους τους ναυτεργάτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΠΕΝΕΝ τονίζει επίσης, ότι τον μήνα Αύγουστο, κλιμάκιά της είχαν καθημερινή επαφή με τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας στα περισσότερα λιμάνια, για τα προβλήματα του κλάδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.