ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ιρλανδία: Στην «κόκκινη λίστα» λόγω κορωνοϊού Ελλάδα και Ιταλία – Αντιδρούν οι αεροπορικές εταιρίες

Ιρλανδία: Στην «κόκκινη λίστα» λόγω κορωνοϊού Ελλάδα και Ιταλία – Αντιδρούν οι αεροπορικές εταιρίες

Στην «κόκκινη λίστα», από την «πράσινη» που βρισκόταν μέχρι τώρα, τοποθέτησε η Ιρλανδία την Ελλάδα. Το ίδιο συνέβη και με την Ιταλία.

Σύμφωνα με τη νέα σύσταση που γίνεται πλέον στους ταξιδιώτες, εκείνοι που επιστρέφουν από τις δύο χώρες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Το νέο μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, και επιβλήθηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, σε αμφότερες τις χώρες.

Η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεγάλων αεροπορικών εταιριών, Ryanair και Aer Lingus.

Η Aer Lingus σημείωσε, μέσω ανακοίνωσή της, ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό, όμως, μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιριών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα». Έχει, μάλιστα, απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, αυτά του Σάνον και του Κορκ, εάν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα «πράσινη λίστα» της Ιρλανδίας εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.