ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Χωρίς προαστιακό και τρένα στις 10 Ιουνίου

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Χωρίς προαστιακό και τρένα στις 10 Ιουνίου

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να απεργήσει καλώντας σε μαζική συμμετοχή ενάντια στο «αντεργατικό νομοσχέδιο» για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση.

Έτσι, αναμένεται χειρόφρενο τόσο σε τρένα όσο και στον προαστιακό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων το εργασιακό νομοσχέδιο «πλήττει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο αυτό, το σωματείο καλεί τους εργαζομένους να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο και να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:

  • Προστασία του 8ωρου-5ημερο-40 ώρες δουλειάς.
  • Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, με σταθερή εργασία για όλους.
  • Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις.
  • Προστασία της θέσης εργασίας και του δικαιώματος επαναφοράς στη δουλειά σε περίπτωση άκυρης απόλυσης.
  • Κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.

Σε απεργία καλεί και η ΣΤΑΣΥ

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. έχουν επίσης ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία. Συγκεκριμένα δε θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα τραμ και τα τρένα. Τα δε λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεταξύ 9:00 και 21:00.

Η ΣΤΑ.ΣΥ εξηγεί πως απεργεί και διαδηλώνει ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγχρόνως εναντιώνεται η ΣΤΑ.ΣΥ στην αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.