ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Απώλειες €30 εκατ. για τους Γερμανούς – H Easyjet αποσύρει επτά αεροπλάνα από το Βερολίνο

Η εταιρεία επικαλείται τα «υψηλά και διαρκώς αυξανόμενα» τέλη αεροδρομίου

Απώλειες €30 εκατ. για τους Γερμανούς – H Easyjet αποσύρει επτά αεροπλάνα από το Βερολίνο

Τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες και απώλεια 30 εκατομμυρίων ευρώ για το αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας αναμένεται να κοστίσει η αποχώρηση μεγάλου μέρους του στόλου της αεροπορικής εταιρίας Easyjet από το Βερολίνο.

Η εταιρία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τον επόμενο χειμώνα επτά από τα 18 αεροσκάφη της από τη βάση του Βερολίνου, ενώ 275 από τα 800 μέλη πληρώματος εκτιμάται ότι θα απολυθούν.

Η εταιρεία επικαλείται τα «υψηλά και διαρκώς αυξανόμενα» τέλη αεροδρομίου και την ασθενέστερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία στην συγκεκριμένη αγορά. Ήδη πάντως η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφηση όσων τελικά απολυθούν και έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει «ελκυστική» πρόταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαχειρίστρια εταιρεία του διεθνούς αερολιμένα BER του Βερολίνου εκτιμά ότι φέτος θα εξυπηρετήσει 17 εκατομμύρια επιβάτες, σχεδόν τους μισούς από τους πελάτες των δύο παλαιών αεροδρομίων της πόλης πριν από την πανδημία. Η οικονομική πρόβλεψη κάνει λόγο για τζίρο 550 εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.