ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο – Εκτός λίστας τα ελληνικά

Έχασε την πρωτιά το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης που έχει κερδίσει 12 φορές το παρελθόν

Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο – Εκτός λίστας τα ελληνικά

Νέος «βασιλιάς» αναδείχτηκε στα φετινά βραβεία Skytrax σχετικά με τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2024, ρίχνοντας από το θρόνο αυτό της Σιγκαπούρης.

Με βάση έρευνες ικανοποίησης πελατών σε 550 αεροδρόμια του κόσμου, τα Skytrax World Airport Awards 2024 μόλις ανακήρυξαν το αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα ως το καλύτερο αεροδρόμιο του πλανήτη! Εκτόπισε από την κορυφή την περσινή νικήτρια Σιγκαπούρη με το Τσανγκί, η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη θέση, αλλά έχει κερδίσει 12 φορές στο παρελθόν.

Σχετικά με τη νίκη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Qatar Airways, Badr Al Meer, δήλωσε ότι είναι «πραγματικά τιμή που οι επιβάτες μας ψήφισαν για τρίτη φορά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο», σύμφωνα με την Sydney Morning Herald.

Οκτώ ευρωπαϊκά αεροδρόμια μπήκαν στην πρώτη 20άδα. Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ τα αεροδρόμια του Μονάχου, της Ζυρίχης και της Κωνσταντινούπολης μπήκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα. Αν και το Τσανγκί της Σιγκαπούρης υποχώρησε μια θέση, η Ασία είχε επίσης καλές επιδόσεις, καταλαμβάνοντας επτά από τις 20 πρώτες θέσεις, τέσσερις εκ των οποίων στην Ιαπωνία.

Τα αεροδρόμια Haneda, αλλά και το Narita του Τόκιο βρίσκονται αμφότερα στην πρώτη πεντάδα, ενώ τα αεροδρόμια Centrair Nagoya και Kansai βρίσκονται επίσης στην πρώτη 20άδα.

Aναλυτικά τα 20 κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου για το 2024:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ντόχα, Χαμάντ
Σιγκαπούρη, Changi
Σεούλ, Ιντσέον
Τόκιο, Haneda
Τόκιο, Ναρίτα
Παρίσι, CDG
Ντουμπάι
Μόναχο
Ζυρίχη
Κωνσταντινούπολη
Χονγκ Κονγκ
Ρώμη, Fiumicino
Βιέννη
Ελσίνκι-Βαντάα
Μαδρίτη-Barajas
Centrair, Ναγκόγια
Βανκούβερ
Kansai, Iαπωνία
Μελβούρνη
Κοπεγχάγη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.