ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εγνατία Οδός: «Έρχονται» αυξήσεις «φωτιά» κατά 120% στις τιμές των διοδίων

Λόγω της παραχώρησης του οδικού άξονα σε ιδιώτη

Εγνατία Οδός: «Έρχονται» αυξήσεις «φωτιά» κατά 120% στις τιμές των διοδίων

Αυξήσεις «φωτιά» κατά 120% αναμένεται να σημειωθούν στα διόδια της Εγνατίας Οδού σε ορίζοντα τριετίας, λόγω της παραχώρησης του οδικού άξονα σε ιδιώτη.

Από 0,03 ευρώ/χιλιόμετρο, το ύψος των διοδίων θα αυξηθεί αρχικά στα 0,04 ευρώ, φτάνοντας τα 0,065 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

Παράλληλα, αναμένεται η άμεση κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων για τις τοπικές κοινωνίες (Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) αλλά και για τους άνεργους που χρησιμοποιούν την Εγνατία, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι η εν λόγω σύμβαση κινείται στο πλαίσιο των υπολοίπων, δηλαδή εις βάρος του Δημοσίου για τις αποζημιώσεις υπέρ των ιδιωτών.

«Παρότι η πανδημία της Covid19 ήταν σε εξέλιξη πριν την ολοκλήρωση της κατάρτισης των όρων της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και επίσης ήταν γνωστά τα ζητήματα που ανέκυπταν από τις υπέρογκες αποζημιώσεις στις λοιπές συμβάσεις παραχώρησης, δεν ελήφθη μέριμνα στη σύμβαση για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να παρέχονται και στον παραχωρησιούχο της Εγνατίας Οδού δικαιώματα τεράστιων αποζημιώσεων σε οποιαδήποτε αντίστοιχη κατάσταση που αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.