ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια της χώρας – Μέχρι πότε ισχύει το μέτρο

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια της χώρας – Μέχρι πότε ισχύει το μέτρο

Ελεύθερα μπορούν να διέρχονται τα οχήματα από τους σταθμούς των διοδίων, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκλογείς που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στα μέρη καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο χρόνος ισχύος του μέτρου

Οι μπάρες των διοδίων είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 23 Ιουνίου για όσους οδηγούς διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας, ενώ, το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει, θα ολοκληρωθεί στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου.

Οι χρήστες του e–pass σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους θα πρέπει να περάσουν από λωρίδα με εισπράκτορα, καθώς εκείνες που χρησιμοποιούνται για την αυτόματη διέλευση με e–pass θα είναι κλειστές.

Επιπλέον, σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσετε από παράπλευρο σταθμό διοδίων, εκεί όπου συνήθως δεν υπάρχει άνθρωπος στο κουβούκλιο, τότε πρέπει να πατήσετε το κουμπί για την επικοινωνία και θα σας ανοίξουν απομακρυσμένα τις μπάρες.

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους, η ελεύθερη διέλευση ισχύει έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 στις 00:00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος οφείλει να έχει μαζί του, τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να δείχνει για να περάσει από τους σταθμούς.

Η διέλευση εκείνων χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η HELLASTRON ανακοίνωσε για λογαριασμό των μελών της ότι στην Αττική Οδό, την Ολυμπία Οδό, τη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, τον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, την Εγνατία Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση.

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Αναλυτικές οδηγίες

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για αυτόν τον λόγο, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

Αποζημίωση από το κράτος προς τους παραχωρησιούχους

Ολοκληρώνοντας, οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις των πολιτών, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να μειώνετε ταχύτητα πλησιάζοντας τις μπάρες, προκειμένου να προλάβουν οι υπάλληλοι να κάνουν τη χρέωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν χρειάζεται να παραλάβετε κάποιο απόκομμα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε ότι ο ηλεκτρονικός πίνακας που αναγράφει το αντίτιμο κατά τη διέλευση θα εμφανίζει χρέωση 0.01€.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.