ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μόναχο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης – «Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται διαδοχικά»

Τα 44 εκατοστά χιονιού στο Μόναχο ήταν η μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχει καταγραφεί ποτέ τον Δεκέμβριο από το 1933

Γερμανία: Εγκλωβίστηκαν Έλληνες στο Μόναχο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης – «Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται διαδοχικά»

Eκτεταμένα προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο.

Τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες ταξιδιώτες περιγράφει Ελληνίδα που ταξίδεψε στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους.

«Ήταν να πετάξουμε Παρασκευή βράδυ 21.25 , πτήση την οποία μας ακύρωσαν στις 20.40. Μας έβγαλαν εισιτήριο για σήμερα 14.30 (Σάββατο) αλλά λόγω της κακοκαιρίας ήταν κλειστό το αεροδρόμιο μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Στις 11 το πρωί μας ενημέρωσαν από την Lufthansa ότι ακυρώνεται και αυτή η πτήση. Και μας έστειλαν τρίτη πτήση για αύριο το πρωί αλλά και πάλι την ακύρωσαν στη συνέχεια και τώρα πρέπει να βρούμε μόνοι μας τρόπο για το πως θα φύγουμε».

Η Ελληνίδα πρόσθεσε ότι οι βαλίτσες της όπως και οι αποσκευές των υπολοίπων συμπατριωτών μας που είναι εγκλωβισμένοι στο Μόναχο, βρίσκονται ακόμα στο αεροδρόμιο.

«Η ουρά για τα shuttle bus και τα ταξί ήταν 600 μέτρα, όποτε μπορείτε να φανταστείτε ποσο δύσκολο ήταν να φύγουμε από το αεροδρόμιο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί και αρκετοί συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο. Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ξενοδοχείο για να κοιμηθούμε και αύριο θα επιχειρήσουμε πάλι να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο με την ελπίδα να καταφέρουμε να πετάξουμε για Ελλάδα» συμπληρώνει.

Εγκλωβισμένοι και Έλληνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η οποία έχει χτυπήσει μεγάλο μέρος της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε τη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, το αεροδρόμιο ανακοίνωσε αργότερα ότι οι πτήσεις θα ακυρωθούν μέχρι τις 06:00 της Κυριακής. Και άλλα αεροδρόμια στην περιοχή, όπως στη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Εν τω μεταξύ, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ και ορισμένα από σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Μόναχο διακόπηκαν και αυτά λόγω του χιονιού. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου έκλεισε για τις αφίξεις, ενώ τα υπεραστικά δρομολόγια ανεστάλησαν εντελώς. Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι προειδοποίησαν ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία «θα επηρεαστεί σοβαρά» μέχρι τη Δευτέρα.

Παράλληλα τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών έμεινε αποκλεισμένος στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου.

Η αστυνομία ζήτησε το Σάββατο από τους κατοίκους του Μονάχου να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε κάποιες περιοχές της νότιας Βαυαρίας οι κάτοικοι κλήθηκαν μάλιστα να μην βγουν καθόλου από τα σπίτια τους, λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε το CNN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βαυαρίας μετέδωσε το Σάββατο ότι τα 44 εκατοστά χιονιού στο Μόναχο ήταν η μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχει καταγραφεί ποτέ τον Δεκέμβριο από το 1933 όταν τηρούνται τα δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.