ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Έρχεται το ενιαίο εισιτήριο για τις μεταφορές με 49 ευρώ το μήνα

Το ομοσπονδιακό κράτος θα διαθέσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το εισιτήριο

Γερμανία: Έρχεται το ενιαίο εισιτήριο για τις μεταφορές με 49 ευρώ το μήνα

Την εισαγωγή ενιαίου εισιτηρίου 49 ευρώ/μήνα για τα μαζικά μέσα μεταφοράς σε όλη τη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2023, αποφάσισαν οι υπουργοί Μεταφορών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας της κυβέρνησης, το ομοσπονδιακό κράτος θα διαθέσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το εισιτήριο, ενώ άλλα τόσα θα δαπανήσουν τα κρατίδια για τη χρηματοδότηση του μέτρου. Σε αντάλλαγμα, οι τοπικές κυβερνήσεις ζητούν σχέδιο επέκτασης και χρηματοδότησης των δημόσιων συγκοινωνιών, ειδικά στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ (FDP), το εισιτήριο θα προσφέρεται πιθανότατα ως συνδρομή, η οποία ωστόσο θα μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή. «Το μέτρο πρέπει να είναι τόσο απλό, όσο ήταν το εισιτήριο των 9 ευρώ» μηνιαίως, το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία τους θερινούς μήνες. «Η ελκυστική τιμή θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό νέων πελατών και θα έχει υψηλό αντίκτυπο στο κλίμα, καθώς θα επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη μετάβαση από το αυτοκίνητο στο μαζικό μέσο και επομένως μεγάλη μείωση εκπομπής καυσαερίων», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι η εισαγωγική φάση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο έτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.