ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατάκολο: Aποκολλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο που είχε προσαράξει στο λιμάνι μετά από πολύωρες προσπάθειες (βίντεο)

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου

Κατάκολο: Aποκολλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο που είχε προσαράξει στο λιμάνι μετά από πολύωρες προσπάθειες (βίντεο)

Mε ιδία μέσα και τη συνδρομή ρυμουλκού, αποκολλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο της MSC «Splendida» που είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή στη διάρκεια του απόπλου του από το λιμάνι του Κατάκολου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν 3.256 επιβάτες και 1.261 άτομα πλήρωμα ελέγχθηκε από στέλεχος της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας και από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, πριν αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ.

Το κρουαζιερόπλοιο, αφίχθη σήμερα το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Μετά από επιχείρηση ρυμούλκησης που ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο απόπλευσε και συνεχίζει το ταξίδι του.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έσπασαν οι «δέστρες» της προβλήτας του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή.

Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο «εγκλωβίστηκε» ουσιαστικά στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό ειδοποιήθηκαν ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η επιχείρηση ρυμούλκησης και «απεγκλωβισμού» του κρουαζιερόπλοιου μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.