ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα – Πού βρίσκεται (βίντεο)

Παρ' όλα αυτά, το τοπίο έχει ατελείωτη ομορφιά

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα – Πού βρίσκεται (βίντεο)

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η πιο δύσκολη αλλά και ομορφότερη διαδρομή στην Ελλάδα και δεν είναι άλλη από την διαδρομή Άγραφα-Καμάρια, που με το κάλλος της κερδίζει αμέσως ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Όπως, ωστόσο, φαίνεται και στο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι “Nature Drone Makis Theodorou” στο Youtube, κρύβει και μεγάλες παγίδες που δεν συγχωρούν το παραμικρό λάθος από τον οδηγό.

Ο δρόμος μήκους 11 χλμ. κουρνιάζει στην οροσειρά και αναρριχάται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, με τις στροφές να είναι απότομες και ατελείωτες και την άσφαλτο όπως και τα στηθαία ασφαλείας να λάμπουν δια της απουσίας τους.

Τα κακώς κείμενα, ωστόσο, του δρόμου δεν δείχνουν να αποθαρρύνουν πολλούς φυσιολάτρες, κάποιοι εκ των οποίων με την πρώτη ευκαιρία ακολουθούν τη διαδρομή, παραδιδόμενοι στη μοναδική ομορφιά της και στην αίσθηση ελευθερίας που αισθάνεται κανείς με την «κατάκτησή» των βουνοκορφών.

Σημειώνεται ότι τα Καμάρια είναι μικρός κτηνοτροφικός οικισμός της Ευρυτανίας, που είναι χτισμένος στις πλαγιές των Αγράφων σε υψόμετρο 1.480μ. και τα τελευταία χρόνια κατοικείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ο πιο ορεινός κτηνοτροφικός οικισμός της Ευρυτανίας και ένας από τους πιο ορεινούς της Ελλάδας, και βρίσκεται ανατολικότερα του οικισμού των Αγράφων ανάμεσα στις Αγραφιώτικες κορυφές Καρνόπι, Σβόνι και Μορφοράχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.