Πρωτομαγιά: Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Κυριακή

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Πρωτομαγιά: Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Κυριακή

Με απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις θα τιμήσουν τα συνδικάτα την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή.

Στην Αθήνα, οι μεγάλες συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς (Κυριακή) έχουν προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ), τα Προπύλαια και το Σύνταγμα (ΚΚΕ/ΠΑΜΕ). Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα, στις 11:00 της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη μοτοπορεία των ντελιβεράδων (κούριερ, διανομείς) που καλεί η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου).

Στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτομαγιάς καλούνται συγκεντρώσεις σε έξι σημεία: Αγίας Σοφίας με Εγνατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και -του ΠΑΜΕ- σε Άγαλμα Βενιζέλου, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, Πλατεία Άθωνος, Καρόλου Ντηλ και Ερμού. Συγκεντρώσεις για τη Πρωτομαγιά θα γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά.

Απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα τιμήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, η απεργία θα ξεκινήσει την 00.01 ώρα της 1ης Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα της ιδίας ημέρας.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά:

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους»

Απεργία και στα τρένα -Οι αλλαγές δρομολογίων

Στο μεταξύ, χθες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε αλλαγές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Με το δελτίο που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της γενικής απεργίας για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ειδικότερα, την Κυριακή 01.05.2022 θα κυκλοφορήσουν οι παρακάτω επιβατικές αμαξοστοιχίες:

• Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: 52, 53, 56, 57
• Λάρισα-Θεσσαλονίκη: 1591, 1592, 2593, 2594, 2595, 2598
• Πειραιάς-Κιάτο: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326, 2301
• Πειραιάς-Αεροδρόμιο: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230, 1231
• Αθήνα-Χαλκίδα: 1534, 1539, 1550, 1555, 1558, 2533
• Άνω Λεχώνια-Μηλιές: 3800-3801

Οι υπόλοιπες επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου καταργούνται. Η απεργία επηρεάζει και τον Προαστιακό. Οι πολίτες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο 14511.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πρωτομαγιά

Στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ (τρόλεϊ) ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τις εξής στάσεις εργασίας:

ΠΡΩΙ: Έναρξη βάρδιας έως 09:00
BΡΑΔΥ: Από 21:00 έως λήξη βάρδιας.

«Η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων» αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, με την Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ να καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις της Κυριακής.

Τι θα ισχύσει για τις γραμμές του Μετρό

Σε ό,τι αφορά τις τρεις γραμμές του Μετρό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τα σωματεία εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι την Πρωτομαγιά -αν δεν αλλάξει κάτι- θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια του Μετρό.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη την Πρωτομαγιά

Στο μεταξύ, χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Κυριακή 1η Μαΐου, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα απεργήσουν για την Εργατική ΠΡωτομαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως η αργία της Πρωτομαγιάς έχει μετατεθεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Γι’ αυτό το λόγο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή στις 3 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.