ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΣΤΑΣΥ: Παράνομη η στάση εργασίας – Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

ΣΤΑΣΥ: Παράνομη η στάση εργασίας – Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ότι η στάση εργασίας έξι σωματείων κρίθηκε παράνομη και ότι τα δρομολόγια σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Σας ενημερώνουμε πως οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε πριν από λίγο παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε 6 σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ».

Ως γνωστόν, νωρίτερα σήμερα η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά έξι σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, μετά την αιφνιδιαστική προκήρυξη, λίγο πριν τη 1 σήμερα το μεσημέρι, στάσης εργασίας για τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία είχαν αναφέρει τα ακόλουθα:

«- Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.
– Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει
– Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τρίτη, 12/12/2023 οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.