Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας τα δρομολόγια

Θεσσαλονίκη: «Χειρόφρενο» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Μετά την επέλαση της κακοκαιρίες όπου βούλιαξε κυριολεκτικά η Θεσσαλονίκη, νέα ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες της πόλης σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν και πάλι σε 24ώρη απεργία.

Το επιβατικό κοινό θα μετακινηθεί με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό, καθώς και η γραμμή 52 που εκτελεί το δρομολόγιο Ν.Σ. Σταθμός – Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος. Επιπλέον, κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Παράλληλα έκκληση στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, να μην ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς με απεργιακή κινητοποίηση, απευθύνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

«Απευθύνω έκκληση στο Συνδικάτο, να αναστείλει την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει. Τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι δρομολογημένα και δεν υπάρχει κάποια διαφωνία ή αντιπαράθεση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

Προσθέτει ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που συμφωνήθηκε μεταξύ Διοίκησης και Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ το περασμένο καλοκαίρι, εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους μετά από έξι μήνες και συγκεκριμένα στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, επομένως, μέρος της ευθύνης για την όποια καθυστέρηση έχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Παράνομη η απεργία

Πάντως, παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα Τετάρτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διοίκηση του Οργανισμού ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο και τονίζει ότι στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως και οι νόμοι, δεν εφαρμόζονται αλά καρτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.