ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα – Μέσα στο κτίριο υπάρχουν ποντίκια» (βίντεο)

«Η δουλειά γίνεται χειροκίνητα και κανονιστικά»

Σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα – Μέσα στο κτίριο υπάρχουν ποντίκια» (βίντεο)

Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης Παύλος Πετσάβας, εκπέμπει SOS, καθώς καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα και άθλιες συνθήκες εργασίας στον σταθμό ΤΧ1 στη συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων υπάρχουν ποντίκια!

Μάλιστα, μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας υπάρχει ποντικοφάρμακο, καθώς έχουν τρυπώσει μέσα σε αυτόν και καταστρέφουν τα καλώδια…

Ο σταθμάρχης σημειώνει πως στον σταθμό ΤΧ1 της Θεσσαλονίκης τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση.

«Έχουν γίνει άπειρες αναφορές για τα προβλήματα που έχει το δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχει γίνει κάποια κίνηση για να διορθωθούν».

Σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: Τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα

Όπως σημειώνει ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης, πρέπει άμεσα να φτιαχτεί η φωτοσήμανση και να δοθεί σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας ATCS για να υπάρξει το επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας.

Ένα άλλο κομμάτι είναι η σωστή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού, ώστε να διαχειριστεί αυτά τα εργαλεία.

Ακόμα και ο ίδιος, όπως αναφέρει, παρά την πενταετή εμπειρία του στα συστήματα, υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος που δημιουργείται από τη διαχείριση των συστημάτων αυτών.

«Η δουλειά γίνεται χειροκίνητα και κανονιστικά»

Ο κ. Πετσάβας σημειώνει πως όλα σήμερα λειτουργούν χειροκίνητα και κανονιστικά δηλαδή με τους κανονισμούς που ίσχυαν πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια.

Πολλές είναι οι φορές που ενώ δίνεται εντολή από το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν είναι σαφές αν έχει πραγματοποιηθεί ή όχι και απαιτείται η παρουσία ανθρώπου που θα πρέπει να διενεργήσει την εντολή αυτή χειροκίνητα.

Κομβικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα

Τέλος, ο σταθμάρχης Πετσάβας σημειώνει πως ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος. Κι αυτό επειδή ενώνονται οι γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, αλλά και η γραμμή με κατεύθυνση την Αθήνα και τη Φλώρινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.