Συναγερμός για την Boeing: Στο έλεος χάκερ λόγω κενού ασφαλείας σε εφαρμογή

Θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και δυστυχήματα

Συναγερμός για την Boeing: Στο έλεος χάκερ λόγω κενού ασφαλείας σε εφαρμογή

Οι αμερικανικές Αρχές, σήμαναν συναγερμό για τα αεροπλάνα της Boeing, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένα κενό ασφαλείας σε εφαρμογή που χρησιμοποιείται κατά την απογείωση και την προσγείωσή τους τα αφήνει εκτεθειμένα στις επικίνδυνες ορέξεις των χάκερ, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και δυστυχήματα.

Oπως αποκαλύπτει η «The Telegraph», η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για την ασφάλεια των πτήσεων με αεροπλάνα της Boeing. Αναφορά ειδικών που έλαβε σημειώνει ότι υπάρχει «ένα πιθανό ζήτημα» ασφαλείας με το Onboard Performance Tool της Boeing.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για εφαρμογή κινητών την οποία χρησιμοποιούν οι πιλότοι της Boeing για να λαμβάνουν στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες και το βάρος, έτσι ώστε να κάνουν σωστούς υπολογισμούς για την ασφάλεια κατά την απογείωση ή την προσγείωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την «The Telegraph», χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας για να τη χακάρουν. Τότε θα μπορούσαν να στείλουν στους πιλότους λανθασμένα δεδομένα και δυνητικά να προκαλέσουν την πτώση αεροπλάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.