ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οκτώ μέρη του εξωτερικού «βγαλμένα από τα παραμύθια» ιδανικά για να περάσετε τις γιορτές

Γιατί ακόμα και αν δεν έχουμε κανονίσει κάποιο ταξίδι για τις γιορτές, δε θέλουμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε!

Οκτώ μέρη του εξωτερικού «βγαλμένα από τα παραμύθια» ιδανικά για να περάσετε τις γιορτές

Παρακάτω θα βρείτε οκτώ παραμυθένια μέρη του εξωτερικού που αξίζει να περάσετε τις γιορτές!

Σε κάποια -που είναι ανοιχτά τα σύνορα και ο κόβιντ δεν καλπάζει- μπορείς να βρεις ακόμα και τώρα φανταστικές τιμές και christmas deals!

Κοπεγχάγη

Η πρωτεύουσα της Δανίας εκτός από τις υπόλοιπες ομορφιές της έχει και έναν άσο στο μανίκι. Το Τίβολι! Τους παραμυθένιους κήπους που κατά την περίοδο των γιορτών μεταμορφώνονται σε ένα ολοζώντανο παραμύθι. Αξίζει μια φορά να βρεθείς εκεί μόνο για αυτό το μοναδικό υπερθέαμα!

Σάλτζμπουργκ

Λένε ότι αν ζήσεις μια φορά τα Χριστούγεννα στο Σάλτζμπουργκ έχεις ζήσει λίγες μέρες σε ένα ζωντανό παραμύθι. Ισχύει. Το τοπίο εδώ είναι απλά μοναδικό και αξεπέραστο και αυτή η μικρή πόλη Αυστρίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, είναι ένα από τα μέρη που ονειρευόμαστε να βρεθούμε μια φορά στη ζωή μας, κατά την εορταστική περίοδο!

Δρέσδη

Από την Αυστρία, στη Γερμανία και συγκεκριμένα σε μια πόλη που σε καλεί να της εξερευνήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά αυτή την περίοδο, η Δρέσδη είναι σαν μια αστραφτερή στολισμένη θεατρική σκηνή που δε σε αφήνει να πλήξεις με τίποτα. Χριστουγεννιάτικες αγορές, μυρωδιές από street food και ζεστό κρασί και χαρούμενες μουσικές. Ένα μέρος που όντως είναι παραμυθένιο!

Πράγα

Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα η πρωτεύουσα της Τσεχίας! Τα Χριστούγεννα εδώ μοσχομυρίζουν σοκολάτα και τα γέλια από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι σε μια αριστοκρατική δεξίωση! Η Πράγα με την αρχοντιά της αρχιτεκτονικής της είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσεις παραμυθένια Χριστούγεννα και να το κάνεις με την πρώτη ευκαιρία.

Νυρεμβέργη

Δυστυχώς, φέτος οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Νυρεμβέργη δε λειτουργούν όμως το μέρος παραμένει στο μυαλό (και την καρδιά, για όσους έχουμε βρεθεί εκεί) ως ένα από τα πιο παραμυθένια της Ευρώπης. Μπαρόκ αρχιτεκτονική και ζεστά φώτα παντού σε συνδυασμό με τον υπέροχο στολισμό σε μεταφέρουν σε μέρη μαγικά που μένουν χαραγμένα στο μυαλό για πάντα!

Βουδαπέστη

Ένα Χριστουγεννιάτικο ηλιοβασίλεμα στον προμαχώνα των ψαράδων με θέα όλη τη Βουδαπέστη θα ήταν ίσως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Η Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας γιορτάζει αυτή την περίοδο με ένα μοναδικό και παραμυθένιο τρόπο και εμείς θα θέλαμε να ήμασταν εκεί. Να βλέπαμε το στολισμένο τρόλεϊ να κάνει το γύρο της πόλης, να περπατούσαμε στην πανέμορφη Vaci Street και να αγοράζαμε γκούλας μέσα σε ψωμί, όσο θα ακούμε γιορτινές μουσικές!

Αλσατία

H Αλσατία πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή και οι εικόνες που φτάνουν στα μάτια μας μέσα από τα social media είναι “υπερβολικά” γιορτινές και σίγουρα παραμυθένιες! Το κουκλίστικο Κόλμαρ, το φωτεινό Στρασβούργο και τα γύρω χωριά που θα σε οδηγήσουν τους… δρόμους του κρασιού! Αν βρεθείτε ποτέ εκεί τις γιορτές, κάντε αυτή τη διαδρομή (του δρόμους του κρασιού) και θα είναι κάτι που θα κάνει τα Χριστούγεννα σας ακόμα πιο μυρωδάτα!

Ροβανιέμι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε απέξω το χωριό του Άη Βασίλη. Το χιονισμένο τοπίο, τα πολλά γιορτινά δρώμενα που συμβαίνουν εκεί σε συνδυασμό με τις μυρωδιές των γιορτών κάνουν τον προορισμό αυτόν ίσως τον καλύτερο. Όσοι μπορείτε να πάτε θα βρείτε σίγουρα πιο οικονομικά deals της τελευταίας στιγμής. Οι υπόλοιποι, κλείνουμε τα μάτια και ονειρευόμαστε ότι είμαστε σε ένα ζεστό ξύλινο σπιτάκι που έχει παράθυρο στο χιονισμένο τοπίο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.