ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χρειάζεσαι μόνο το αυτοκίνητό σου: Πέντε εξωτικές παραλίες που πας οδικώς

Χρειάζεσαι μόνο το αυτοκίνητό σου: Πέντε εξωτικές παραλίες που πας οδικώς

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι αμέτρητες. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες παραλίες που μπορείς να πας με το αυτοκίνητό του, αφού δεν χρειάζεται να μπεις σε πλοίο για να τις προσεγγίσεις.

Αν κλείσεις τα μάτια και σκεφτείς τη χώρα μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σου έρθει στο μυαλό είναι οι κρυστάλλινες παραλίες με τα καταγάλανα νερά. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πέντε από αυτές που μπορείς να πας οδικώς…

Σαρακίνικο, Πάργα: Τα τιρκουάζ νερά που διαθέτει το Ιόνιο και νομίζεις ότι είναι πισίνα τελικά καταλήγουν στο ψιλό λευκό βοτσαλάκι ενός ορμίσκου. Η εικόνα ολοκληρώνεται με ένα καταπράσινο λοφάκι. Αυτή η παραλία βρίσκεται στην Ήπειρο και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από εκείνες που βρίσκονται στα πανέμορφα νησιά της χώρας.

Παπά Νερό, Πήλιο: Εάν θες μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία με εξωτικό ύφος, τότε τη βρήκες. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και όμορφο τοπίο. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άγιο Ιωάννη και Νταμούχαρη, βορειοδυτικά του Πηλίου.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική: Η Χαλκιδική μαγεύει τους επισκέπτες με την εκπληκτική ομορφιά της, αυτό επχειρεί να κάνει και η εν λόγω παραλία. Άμμος, βράχια σε περίεργους σχηματισμούς και πεύκα που φθάνουν έως τη θάλασσα, συνδεδεμένα απολύτως αρμονικά, θα σε κάνουν να θέλεις να πας ξανά και ξανά.

Πισίνα, Σύβοτα: Μια παραλία… όνομα και πράγμα. Βρίσκεται στο μικρό ακατοίκητο νησί του Μούρτου, ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα. Το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα νερά της είναι τόσο διάφανα που σίγουρα θα ξεχαστείς και θα νομίζεις ότι κολυμπάς σε κανονική πισίνα. Θα βρεις και άμμο, αλλά και ψιλό βοτσαλάκι, ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος έχουν σκιά ειδικά το μεσημέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φονέας, Μεσσηνιακή Μάνη: Είναι λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου γοητευτική. Βρίσκεται κρυμμένη στη δυτική Μάνη και χρειάζεται να την εντοπίσεις ανάμεσα στα δέντρα, παίρνοντας ένα συγκεκριμένο μονοπάτι. Διαθέτει από τα πιο εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά της Πελοποννήσου, οπότε αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.