ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελλάδα και Βρετανικό Μουσείο συζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ρεπορτάζ του Guardian αποκαλύπτει προκαταρκτικές συζητήσεις και παρασκήνιο για την προσπάθεια επιστροφής των Μάρμαρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Ελλάδα και Βρετανικό Μουσείο συζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ώστε να συζητήσουν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου», δήλωσε στον Guardian ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και, ναι, έχω συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για να συζητήσουμε το θέμα».

Η είδηση ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε ακροατήριο στο London School of Economics ότι «αισθάνεται πως υπάρχει πρόοδος στο θέμα και ότι είναι δυνατή μια λύση για όλους. Αισθάνομαι μια δυναμική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρεται στον Guardian,υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας- πιθανόν- στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης: τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα. Μάλιστα, το βρετανικό μέσο αναφέρεται και σε δημοσίευμα στα «Νέα», το οποίο ανέφερε ότι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.