ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο.Σολτς: «Γάλλοι και Βρετανοί βρίσκονται στην Ουκρανία και πραγματοποιούν πλήγματα κατά των Ρώσων με πυραύλους cruise»!

Ο Γερμανός καγκελάριος «έδωσε στεγνά» Βρετανία και Γαλλία για να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην στείλει πυραύλους Taurus στο Κίεβο

Ο.Σολτς: «Γάλλοι και Βρετανοί βρίσκονται στην Ουκρανία και πραγματοποιούν πλήγματα κατά των Ρώσων με πυραύλους cruise»!

Σε μία αποκάλυψη που άναψε «φωτιές» στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, προχώρησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατηγορείται για «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών» καθώς ομολόγησε (κάτι που πολλοί υποψιαζόντουσαν) ότι Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες, βοηθούν τον ουκρανικό Στρατό στην εκτόξευση πυραύλων cruise Storm Shadow και SCALP κατά ρωσικών θέσεων!

Φυσικά, αυτό εξηγεί γιατί οι Ουκρανοί έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία στην χρήση αυτών των όπλων καθώς επιδεικνύουν εκπληκτική «ευστοχία» στα πυραυλικά πλήγματα κατά των Ρώσων.

Ο Σολτς μάλιστα χρησιμοποίησε την «αποκάλυψη» αυτή για να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην στείλει στο Κίεβο πυραύλους cruise Taurus γιατί τότε θα έπρεπε να αναπτυχθούν Γερμανοί στρατιώτες σε ουκρανικό έδαφος.

Ο Τομπίας Έλγουντ, βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι το Βερολίνο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Telegraph.

«Πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών που έχει σχεδιαστεί εσκεμμένα για να αποσπάσει την προσοχή από την απροθυμία της Γερμανίας να εξοπλίσει την Ουκρανία με το δικό της σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Αυτό αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία».

Η Βρετανία είναι γνωστό ότι παρέχει πληροφορίες για ρωσικούς στόχους, αλλά δεν ήταν σαφές τι επίπεδο υποστήριξης παρέχει επί τόπου στα ουκρανικά στρατεύματα που εκτοξεύουν τους πυραύλους της.

Τα σχόλια του Έλγουντ έγιναν μέρες αφότου ο Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Θα θέλαμε να αποτρέψουμε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο Τύπου dpa τη Δευτέρα.

Ο Σολτς υποστήριξε ότι η παράδοση των πυραύλων στην Ουκρανία θα απαιτούσε την αποστολή Γερμανών στρατιωτών στην Ουκρανία για χρήση ή ανάπτυξή τους.

«Οι Γερμανοί στρατιώτες δεν πρέπει να συνδέονται με κανέναν τρόπο με τους πιθανούς στόχους αυτού του συστήματος, σε οποιοδήποτε σημείο ή σε οποιοδήποτε μέρος», είπε.

«Η δήλωση του καγκελάριου σχετικά με τη φερόμενη ανάμειξη της Γαλλίας και της Βρετανίας στην επιχειρησιακή λειτουργία πυραύλων cruise που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία είναι εντελώς ανεύθυνη», δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρότγκεν, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών.

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Γερμανία πυραύλους cruise Taurus και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε τον περασμένο μήνα ότι το Κίεβο χρειαζόταν τα όπλα «όχι για επίθεση στη Μόσχα», αλλά «για να καταστρέψει τη ρωσική στρατιωτική υποδομή κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο ουκρανικό έδαφος».

Ο Όλαφ Σολτς με τις δηλώσεις του αυτές δικαιώνει την Μόσχα που ανέφερε πως σε πρόσφατα πλήγματά της σκοτώθηκαν στην Ουκρανία Γάλλοι στρατιώτες και όχι μισθοφόροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.