ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Πάνω από 450 εξτρεμιστές μουσουλμάνοι τρομοκράτες πολεμούν για τον Ζελένσκι

Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι έρχονται από την Συρία στην Ουκρανία μέσω Τουρκίας

Ουκρανία: Πάνω από 450 εξτρεμιστές μουσουλμάνοι τρομοκράτες πολεμούν για τον Ζελένσκι

Σχεδόν 450 εξτρεμιστές μουσουλμάνοι άραβες και ξένοι υπήκοοι έχουν φτάσει στην Ουκρανία από την Ιντλίμπ για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, λιγότερο από τρεις ημέρες αφότου έφυγαν από τη Συρία, περνώντας από την Τουρκία.

Συγγενείς εξτρεμιστών μουσουλμάνων που έφτασαν στην Ουκρανία είπαν στο Sputnik ότι ένοπλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (η μετονομαζόμενη εκδοχή της Jabhat Al-Nusra, δηλαδή η al-Qaeda) πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις με ανώτερους ηγέτες του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκιστάν και τις ομάδες Ansar Al-Tawhid και Hurras al-Din και συμφώνησαν να επιτρέψουν σε έναν αριθμό ενόπλων τρομοκρατών τους να εισέλθουν στην Ουκρανία μέσω τουρκικού εδάφους.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους είναι βετεράνοι του συριακού πολέμου, είχαν προκαλέσει προβλήματα στην Ιντλίμπ και τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας ως συμβιβασμός με τον οποίο θα λάβουν και ένα  αποδεκτό εισόδημα.

Η Hayat Tahrir Al-Sham τους έδωσε επίσης διαβεβαιώσεις ότι θα επιτραπεί στις οικογένειές τους να έρθουν αργότερα.

Περίπου 300 από αυτούς είναι Σύροι υπήκοοι που κατάγονται από τις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, ενώ οι άλλοι 150 είναι «Βέλγοι», «Γάλλοι», Κινέζοι, Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Τσετσενοί και «Βρετανοί».

Όσον αφορά την οικονομική αποζημίωση, οι πηγές ανέφεραν ότι οι μαχητές που κατάγονται από τη Συρία θα λάβουν περίπου 1200-1500 δολάρια.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι 16.000 ξένοι μισθοφόροι θα πολεμήσουν για το καθεστώς του με την λεγομένη «Διεθνή Ταξιαρχία».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Παρασκευή για τον αυξανόμενο αριθμό ξένων μισθοφόρων που δρουν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από την Αλβανία και την Κροατία και συγκεκριμένα μαχητές και τζιχαντιστές που προέρχονται από το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν   από στρατιωτικές επιχειρήσεις. στη Συρία.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1501214497847054341

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.