ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς σώθηκε το αντιτορπιλικό USS Gravely κλάσης Arleigh Burke από πύραυλο των Χούθι: Αναχαιτίστηκε από CIWS Phalanx!

«Τρύπησε» την αντιπυραυλική άμυνα του πλοίου και έφτασε σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου!

Πώς σώθηκε το αντιτορπιλικό USS Gravely κλάσης Arleigh Burke από πύραυλο των Χούθι: Αναχαιτίστηκε από CIWS Phalanx!

Το αντιτορπιλικό USS Gravely κλάσης Arleigh Burke του αμερικανικού Ναυτικού φαίνεται πως αντιμετώπισε σοβαρό κίνδυνο κατά την επίθεση των Χούθι στις 30 Ιανουαρίου στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού ο αντιπλοϊκός τους πύραυλος καταστράφηκε από το σύστημα εγγύς προστασίας (CIWS) Phalanx, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ποιος από τους ακόλουθους υπουργούς θεωρείτε ότι είναι πιο αντιπαθής για το πολιτικό του έργο;

  • Άδωνις Γεωργιάδης (67%, 9.863 Votes)
  • Δημήτρης Καιρίδης (28%, 4.070 Votes)
  • Μάκης Βορίδης (5%, 803 Votes)

Σύνολο ψήφων: 14.736

Loading ... Loading ...

Με λίγα λόγια αναχαιτίστηκε από την «τελευταία γραμμή άμυνας», που σημαίνει ότι εάν αποτύγχανε το πλοίο θα καταστρέφονταν.

Αρχικά, η CENTCOM, ανακοίνωσε την κατάρριψη του αντιπλοϊκού πυραύλου cruise από το αμερικανικό αντιτορπιλικό δίχως να διευκρινίσει πως έγινε αυτή, τονίζοντας μόνο ότι «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε ζημιές».

Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να μαθευτεί αυτή η πληροφορία γιατί αποκαλύπτει μεγάλες αδυναμίες στην προστασία των πολεμικών πλοίων τους.

Ωστόσο, στη συνέχεια Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι ο αντιπλοϊκός πύραυλος cruise που εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του USS Gravely δεν αναχαιτίστηκε από τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας του πλοίου, αλλά αντιθέτως από το σύστημα εγγύς προστασίας τύπου Phalanx, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Δηλαδή ο αντιπλοϊκός πύραυλος των Χούθι κατάφερε να «τρυπήσει» την άμυνα του προηγμένου συστήματος διαχείρισης μάχης (CMS) τύπου Aegis και να φτάσει σε απόσταση ενός μιλίου από το αντιτορπιλικό.

Αυτό δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι το Αegis δεν είναι «άτρωτο» όπως θέλουν να πιστεύουν οι Αμερικανοί και δεύτερον ότι οι Χούθι έχουν αποκτήσει δεξιότητα και εμπειρία στην χρήση τέτοιων οπλικών συστημάτων με αποτέλεσμα να μπορούν να βρουν «τρωτά» σημεία στην αντιπυραυλική άμυνα του αμερικανικού αντιτορπιλικού.

Φυσικά, οι Χούθι δεν θεωρούνται ένας ισχυρός αντίπαλος για τους Αμερικανούς κι όμως κατάφεραν να απειλήσουν ένα από τα ισχυρότερα πολεμικά πλοία του πλανήτη.

Αν στην θέση τους βρίσκονταν μία ισχυρότερη δύναμη τι θα είχε συμβεί;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το USS Gravely είναι αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke και διαθέτει ένα σύστημα εγγύς προστασίας τύπου Phalanx, το οποίο αποτελείται από αυτόνομα ραντάρ εντοπισμού – εμπλοκής στόχων, καθώς και από συστήματα ηλεκτρο-οπτικής και υπέρυθρης απεικόνισης για να κατευθύνουν το πυροβόλο τύπου M61 Vulcan των 20 χιλιοστών που μπορεί να καταστρέψει πυραύλους, drones ή UAV με 4.500 βολές το λεπτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.