Τρομακτικό: Αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος του πλανήτη

Βρίσκεται στη Ρωσία

Τρομακτικό: Αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος του πλανήτη

Ποιο είναι το πιο στοιχειωμένο μέρος του κόσμου;

Το κανάλι Obvodny είναι το μεγαλύτερο κανάλι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Σκάφτηκε μεταξύ του τέλους του 1.700 και των αρχών του 1.800, αλλά τελικά έγινε πολύ ρηχό για να πλοηγηθούν μεγάλα σκάφη. Σήμερα, επιτρέπεται μόνο σε μικρές βάρκες να το χρησιμοποιούν, ενώ φημίζεται για την αρνητική του ενέργεια.

Το κανάλι με την τσιμεντένια επένδυση έγινε γνωστό ως Κανάλι Αυτοκτονίας λόγω του τεράστιου αριθμού αυτοκτονιών και απόπειρων που γινόντουσαν εκεί. Όσοι επέζησαν από τις απόπειρες δήλωναν ότι ένιωσαν μια αόρατη δύναμη να τους τραβάει προς τον βυθό. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι είδαν μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά να επιπλέει κάτω από την επιφάνεια του νερού πριν εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν το κανάλι ήταν στα πρώτα στάδια κατασκευής του, οι εργάτες συχνά παραπονιόντουσαν για την αρνητική ενέργεια, τονίζοντας ότι υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους, ενώ άλλοι είχαν ξαφνικά βίαια ξεσπάσματα χωρίς λόγο. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι εργάτες επλήγησαν από κατάρα επειδή έσκαψαν το κανάλι μέσα από ένα αρχαίο ειδωλολατρικό νεκροταφείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το κανάλι εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.