Τα σενάρια περί ύπαρξης του τέρατος του Λοχ Νες φούντωσε ο τουρίστας Στιβ Τσάλις με τη φωτογραφία που έβγαλε ενώ έκανε διακοπές στη Σκωτία, όπως βλέπεται «έπιασε» ένα «μυστήριο» πλάσμα να βγαίνει από το νερό.

Ο ίδιος ο Στιβ είναι αρκετά σκεπτικός λέγοντας ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο μεγάλο ψάρι ή μια φώκια. «Κάποιοι λένε ότι είναι το Τέρας αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πιστεύω στο τέρας του Λοχ Νες και ειλικρινά νομίζω ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για το πλάσμα που φωτογράφισα. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα γατόψαρο ή μια φώκια, κάτι τέτοιο» προσέθεσε.

Ο συγγραφέας Ρόλαντ Γουάτσον, ο οποίος διαχειρίζεται το blog «Loch Ness Mystery» έχει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών. «Μέχρι τώρα φέτος είχαμε μόνο απομακρυσμένες λήψεις λόγω της καραντίνας. Εάν αυτή είναι μια γνήσια εικόνα ενός πλάσματος στη λίμνη του Λοχ Νες, θα είναι μία από τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες όλων των εποχών. Προς το παρόν όμως μιλάμε με τον Στιβ για την αυθεντικότητά της. Θα δείξει» είπε ο Γουάτσον.

Ο Τσάλις πάντως επιμένει ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί επεξεργασία μέσω Photoshop και ότι μάλλον «έπιασε» με το φακό του κάποιο μεγάλο ψάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!