ΗΠΑ: Ερευνώνται επίσημα από την Γερουσία οι εμπλοκές πιλότων μαχητικών του Ναυτικού με… UFO!

ΗΠΑ: Ερευνώνται επίσημα από την Γερουσία οι εμπλοκές πιλότων μαχητικών του Ναυτικού με… UFO!

To πρόγραμμα Task Force Unidentified Aerial Phenomenon του αμερικανικού Ναυτικού που αφορά στη συλλογή και την αναφορά παρατηρήσεων για άγνωστα εναέρια οχήματα επάνω από βάσεις των ΗΠΑ μετονομάστηκε και εντάχθηκε στο Γραφείο Πληροφοριών του Ναυτικού, καθώς ερευνώνται πλέον οι επαφές ανάμεσα σε πιλότους μαχητικών ταυτοποιημένων εναέριων οχημάτων.

Το πρόγραμμα Task Force Unidentified Aerial Phenomenon, αποσκοπεί και πρέπει να παρουσιάσει ορισμένα από τα ευρήματά του στο κοινό 180 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης. Βασικός στόχος του προγράμματος, ωστόσο, είναι να ανακαλύψει αν κάποια άλλη χώρα, δυνητικά εχθρική, χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα βλάψει τις ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, επικεφαλής σχετικής επιτροπής της Γερουσίας, δήλωσε στο CBS ότι ανησυχεί ιδιαίτερα εξαιτίας αναφορών για μη ταυτοποιημένα αεροσκάφη πάνω από βάσεις των ΗΠΑ και ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα, η Ρωσία, ή κάποιος άλλος αντίπαλος πραγματοποίησε «κάποιο τεχνολογικό άλμα» το οποίο «του επιτρέπει να διεξάγει τέτοιου τύπου δραστηριότητες».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει «μια εντελώς βαρετή εξήγηση για αυτά» υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να μάθουμε».

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2007 από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας και στη συνέχεια τέθηκε υπό την εποπτεία του γραφείου του υφυπουργού Άμυνας, το οποίο παραμένει υπεύθυνο γι αυτό. Το πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά λίγα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη δράση του μετά το 2017. Ο προηγούμενος διευθυντής, Λουίς Ελιζόντο, παραιτήθηκε το 2017 εκείνη μετά από μία δεκαετία στο πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, για περισσότερο από μια δεκαετία, οι υπεύθυνοι του προγράμματος διεξάγουν διαβαθμισμένες ενημερώσεις για επιτροπές του Κογκρέσου, στελέχη της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν βρεθεί «γήινες εξηγήσεις» για συμβάντα έως πρόσφατα ανεξήγητα. Σύμφωνα με τους αστροφυσικούς ωστόσο «η έλλειψη εύλογης επίγειας εξήγησης δεν καθιστά την εξωγήινη περισσότερο πιθανή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.