ΗΠΑ: Για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα το υπουργείο Άμυνας καταθέτει στη Βουλή για τις θεάσεις ΑΤΙΑ (βίντεο)

Δείτε τα βίντεο που παρουσιάστηκαν στην Υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα το υπουργείο Άμυνας καταθέτει στη Βουλή για τις θεάσεις ΑΤΙΑ (βίντεο)

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Πεντάγωνο έχει αναλάβει τη δέσμευση να εξακριβώσει την προέλευση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), στην πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο εδώ και 50 χρόνια για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι γνωστότερα με την ονομασία UFO ή ΑΤΙΑ.

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν σήμερα στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης όπου αναφέρονται περισσότερες από 140 περιπτώσεις UAP που αναφέρθηκαν από Αμερικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας μετά το 2004.

«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (…) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι, ο οποίος επιβλέπει μια νέα ομάδα, υπαγόμενη στον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για τον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας.

Ο δεύτερος αξιωματούχος που κατέθεσε ήταν ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ναυτικού.

Ο όρος UFO, που σημαίνει «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην παρουσίαση της έκθεσης για τα UAP, τον περασμένο Ιούνιο. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων.

Η αναφορά περιελάμβανε ωστόσο κάποια από τα βίντεο που είχε δώσει παλαιότερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, όπου εικονίζονται μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών. Τα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα ή χώρους ελέγχου της πτήσης.

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Αντρέ Κάρσον, στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του είπε ότι είναι σημαντικό το Πεντάγωνο να αφαιρέσει το στίγμα από τις θεάσεις τέτοιων άγνωστων φαινομένων. Λόγω του στίγματος αυτού οι πιλότοι αποθαρρύνονταν από το αναφέρουν τα UAP, ώστε να αναλυθούν από τους ειδικούς.

«Τα UAP είναι ανεξήγητα, αυτό είναι αληθές. Όμως είναι πραγματικά», τόνισε ο Κάρσον.

Οι αναλυτές του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών που ετοίμασαν την έκθεση δεν εξήγησαν την προέλευση παρά μόνο μίας από τις 144 θεάσεις UAP, την οποία απέδωσαν σε ένα μεγάλο, ξεφούσκωτο μπαλόνι.

Αν και δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, η περσινή έκθεση σημείωνε ότι οι θεάσεις αυτές προφανώς δεν εξηγούνται από μια και μοναδική αιτία. Θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα και αναλύσεις για να καθοριστεί εάν πρόκειται για κάποιο «εξωτικό» αεροπορικό σύστημα που ανέπτυξε κρυφά η αμερικανική κυβέρνηση ή κάποια εμπορική εταιρεία ή κάποια ξένη δύναμη όπως η Κίνα ή η Ρωσία.

Ο Μόλτρι και Μπρέι επρόκειτο να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πριν από τη δημόσια ακρόαση. Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια ακρόαση για το θέμα αφότου η Πολεμική Αεροπορία έβαλε τέλος σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τα UFO με την κωδική ονομασία Project Blue Book, το 1969.

Στα 17 χρόνια της ύπαρξής του, το πρόγραμμα αυτό συγκέντρωσε 12.618 θεάσεις UFO, οι 701 εκ των οποίων αφορούσαν αντικείμενα τα οποία επισήμως παρέμειναν «αγνώστου ταυτότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργότερα ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι δεν βρήκε ενδείξεις κάποιας απειλής για την εθνική ασφάλεια ή αποδείξεις για εξωγήινα σκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.