ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

UFO: Για μυστικά προγράμματα και «μη ανθρώπινο» βιολογικό υλικό έκαναν λόγο σε ακρόαση του Κογκρέσου

Θα με φιμώσουν, φοβάμαι για τη ζωή μου, είπε πρώην αξιωματικός

UFO: Για μυστικά προγράμματα και «μη ανθρώπινο» βιολογικό υλικό έκαναν λόγο σε ακρόαση του Κογκρέσου

Μια πολύ καλή γεύση από θεωρίες  για τα UFO πήραν τα μέλη του Κογκρέσου που πραγματοποίησε την Τετάρτη ακρόαση για τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα (UAP) που έχουν καταγραφεί από πιλότους.

Ενώπιον των βουλευτών εμφανίστηκαν την Τετάρτη ειδικοί των UAP -όλοι πρώην αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων- που προέβησαν σε ισχυρισμούς για μυστηριώδη οχήματα με εξίσου μυστηριώδεις ιδιότητες.

Οι βουλευτές πίεσαν για εξηγήσεις και αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τους ισχυρισμούς των μαρτύρων. Μήπως υπάρχει μια πιο απλή εξήγηση και δεν είναι UAP; Μήπως είναι κάτι σαν το μυστηριώδες κινεζικό μπαλόνι; Δεν πήραν, πάντως, σαφείς απαντήσεις, αν και άκουσαν πολλές θεωρίες.

Τρεις ήταν οι βασικοί μάρτυρες που κατέθεσαν για όσα είδαν και όσα γνωρίζουν – αλλά και όσα (ισχυρίζονται ότι) κρύβει η αμερικανική κυβέρνηση.

 Περισσότερο εντυπωσιακές ήταν οι αποκαλύψεις και οι ισχυρισμοί του Ντέιβιντ Γκρους, ο οποίος εργαζόταν ως αναλυτής στην Αεροπορία των ΗΠΑ.

Ο Γκρους έχει ισχυριστεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει πάνω από 10 περιστατικά συντριβής εξωγήινων διαστημοπλοίων και ότι έχει μιλήσει με δεκάδες άτομα που γνωρίζουν για το ζήτημα. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιγράψουν την εξωγήινη τεχνολογία, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση στα προγράμματα, τα οποία διαρκούν δεκαετίες.

Σε ερωτήσεις βουλευτή ο Γκρους είπε ότι εντοπίστηκαν βιολογικά δείγματα στα σημεία πρόσκρουσης. Ήταν «μη ανθρώπινα δείγματα», ανέφερε, όπως εξάλλου τού είπαν και πρόσωπα που είχαν γνώση του θέματος. Αλλά, όταν ρωτήθηκε αν έχει δει ο ίδιος κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, αρνήθηκε να απαντήσει δημόσια – μια δικαιολογία που χρησιμοποίησε πολλές φορές στην ακρόαση. Πάντως, παραδέχτηκε ότι δεν έχει δει πτώμα εξωγήινου.

Μίλησε, τέλος, ανοιχτά για τους φόβους του για τη ζωή του και πώς οι αρχές μπορεί να ασκούν μια έμμεση τρομοκρατία για να σιωπήσουν όσοι γνωρίζουν. Πρόσθεσε ότι έχει γνώση για πρόσωπα που έπαθαν κακό για να μην αποκαλύψουν όσα γνώριζαν για τα UAP.

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Φράβορ, πρώην πιλότος του Αμερικανικού Ναυτικού είπε ότι το 2004, ενώ πετούσε με το μαχητικό του, είχε δει ένα μυστηριώδες κυλινδρικό όχημα που έμοιαζε με μεγάλη φιάλη προπανίου. Το UAP κινούνταν πάνω από το νερό με απότομες κινήσεις, ενώ όταν επιχείρησε να το παρακολουθήσει εξαφανίστηκε. Το περιστατικό, από το οποίο υπάρχει βίντεο, δεν ερευνήθηκε ποτέ.

Στην κατάθεσή του είπε ότι τα UAP ίσως έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ή να απενεργοποιήσουν τα ραντάρ και άλλα όργανα των αεροσκαφών.

Ο Ράιαν Γκρέιβς, επίσης πρώην πιλότος μαχητικών για το Ναυτικό είπε ότι σμήνος του είχε εντοπίσει πολλές φορές μυστηριώδη αντικείμενα που έμεναν ακίνητα, παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Κάλεσε δε και άλλους πιλότους να βγουν στο προσκήνιο και να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν. «Αν είναι ξένα drones, είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αν είναι κάτι άλλο, είναι θέμα της επιστήμης, σε κάθε περίπτωση είναι πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων», εξήγησε. Κάτω ίσως και από την πίεση της κοινής γνώμης που ζητά διαφάνεια, το Κογκρέσο έχει ανοίξει το ζήτημα, ερευνώντας «ανώμαλα φαινόμενα».

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη εξωγήινης ζωής, ούτε διαστημόπλοια που κινούνται με τρόπο που αψηφά τους νόμους της φυσικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει, πάντως, κόσμος που τα πιστεύει και που έφτασε να ακουστεί ως και στο Κογκρέσο.  Έρευνες δείχνουν ότι τέσσερις στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι υπάρχουν ιπτάμενα αντικείμενα από άλλους πλανήτες, ενώ ένας στους 10 (λένε ότι) έχουν δει UFO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.