ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα δείχνει ότι η χρήση του κινητού συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου

Έρευνα δείχνει ότι η χρήση του κινητού συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου

Μία νέα έρευνα του UC Berkeley School of Public Health στις ΗΠΑ έδειξε ότι η ακτινοβολία των κινητών και οι κακοήθειες συνδέονται.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η χρήση του κινητού για πάνω από 17 λεπτά την ημέρα για περίοδο 10 ετών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 60%, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου. Ο Joel Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στο Berkeley, έκανε τη σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου της Κορέας και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Προβλήματα

«Η χρήση του κινητού φέρνει στο φως μια σειρά από προβλήματα δημόσιας υγείας, αλλά έχει τύχει μικρής προσοχής από την επιστημονική κοινότητα, δυστυχώς» σχολιάζει ο Moskowitz. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς έτσι. Εχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από τα κινητά, όμως το γεγονός ότι κάποιες από αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί είτε ολοκληρωτικά είτε εν μέρει από τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας καθιστά τα αποτελέσματά τους μάλλον αμφιλεγόμενα.

Πάντως, ο Αμερικανικός Φορέας Ασφάλειας Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) επιμένει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ευθεία σύνδεση των κινητών και του καρκίνου. O Moskowitz, ωστόσο, επιμένει πως, σε ό,τι αφορά τα κινητά, «η απόσταση είναι φίλος μας». «Κρατώντας το κινητό 25 εκατοστά από το σώμα επιτυγχάνει κανείς 10.000 φορές μικρότερη έκθεση. Οπότε, κρατήστε το τηλέφωνο μακριά από το κεφάλι και το σώμα σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.