Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

H Pfizer ζητά να επιβάλουν τα κράτη στους λαούς τους να κάνουν και τρίτη δόση παρά το όχι από ΠΟΥ και ΕΜΑ!

H Pfizer ζητά να επιβάλουν τα κράτη στους λαούς τους να κάνουν και τρίτη δόση παρά το όχι από ΠΟΥ και ΕΜΑ!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ένα ίσως περίεργο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος της υγείας αλλά και της οικονομίας του πλανήτη καθώς την ίδια στιγμή που ΠΟΥ και ΕΜΑ δεν μιλούν για τρίτητ δόση η Pfizer ζητά άδεια για να την επιβάλει ως “αναμνηστική”!

Για το κατά πόσο είναι αναγκαία η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων τοποθετήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Την ίδια στιγμή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ορισθεί εάν θα χρειασθεί η χορήγηση περισσότερων των δύο δόσεων που σήμερα απαιτούνται για τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid-19, προσθέτοντας ότι προς το παρόν το ισχύον πρωτόκολλο θεωρείται επαρκές ειδικά κάτω από το φάσμα των νέων φονικών παρενεργειών που ήρθαν στην δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters «δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι αναγκαία μια τρίτη δόση για τη διαφύλαξη της προστασίας εάν δεν υπάρξουν επιπλέον δεδομένα».

Διευκρίνισε ότι «προς το παρόν τα δεδομένα για τη διάρκεια της προστασίας από τις δόσεις που χορηγούνται αλλά και για το εάν μια ενισχυτική δόση θα ήταν ωφέλιμη και για ποιους είναι περιορισμένα».

Η ανακοίνωση του ΠΟΥ έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν μια ενισχυτική δόση του εμβολίου COVID-19 εντός του επόμενου μήνα, με βάση τα στοιχεία για μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό δεδομένης και της εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα».

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν, ωστόσο, σε κοινή τους δήλωση ότι οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση COVID-19 αυτή τη στιγμή. Ορισμένοι επιστήμονες αμφισβήτησαν επίσης την ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις.

Η Pfizer έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι πολίτες θα χρειαστούν πιθανώς μια αναμνηστική δόση ενώ σκοπεύει να ξεκινήσει σύντομα δοκιμή με 10.000 συμμετέχοντες.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν μια νέα έκδοση του εμβολίου που στοχεύει ειδικά τη μετάλλαξη Δέλτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το εμβόλιο που ήδη χορηγείται.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.