ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ.Σαρηγιάννης: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μικρές τουριστικές φούσκες – Δεν θα φτάσουμε στα 6-6.500 κρούσματα την ημέρα»

Δ.Σαρηγιάννης: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μικρές τουριστικές φούσκες – Δεν θα φτάσουμε στα 6-6.500 κρούσματα την ημέρα»

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι δυνατό να περάσουμε ένα «καλό καλοκαίρι» και να «περάσουμε καλά», αρκεί να επιδείξουμε σύνεση, να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε μάλιστα ότι στην οικογένειά του κάνουν και εβδομαδιαίο self test.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μίλησε και για την πλευρά του παρόχου του τουριστικού προϊόντος, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός, «να μειώσουμε τις επαφές μεταξύ των τουριστών».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μικρές τουριστικές φούσκες. Μικρές ομάδες που να έχουν επαφές μεταξύ τους αλλά όχι αναγκαστικά με άλλους. Στο εστιατόριο, στο μπαρ, κλπ. Θέλει παραπάνω δουλειά αλλά θα μπορούσε να δουλέψει σε ένα εύκολο υγειονομικά καλοκαίρι μαζί με στοχευμένα τεστ του ΕΟΔΥ σε τουριστικές περιοχές», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Μιλώντας για την περίπτωση της Μυκόνου, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως παίρνοντας μέτρα περιορισμού αυτού του είδους και περιορισμένα σε χρονική διάρκεια, «φαίνεται αποτελεσματικό. Έχουμε μία σταθεροποίηση που δείχνει ότι δουλεύει».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το πού μπορεί να φτάσει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, ο καθηγητής είπε ότι «οι υπολογισμοί δείχνουν ότι δεν θα φτάσουμε στα 6-6.500 κρούσματα την ημέρα».

«Πιστεύω ότι συνολικά σαν χώρα θα έχουμε μία αύξηση σε εβδομαδιαίο μέσο όρο που μπορεί να φτάσει στα 3.400 κρούσματα και σε 4.000 σε μία ημέρα, στη χειρότερη περίπτωση. Οι τελευταίοι υπολογισμοί λένε ότι δεν θα φτάσουμε στα 6 – 6.500 την ημέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.