ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΟΗΕ: Ζητά συνεργασία με την Κίνα για να εξακριβωθεί η προέλευση του κορωνοϊού!

ΟΗΕ: Ζητά συνεργασία με την Κίνα για να εξακριβωθεί η προέλευση του κορωνοϊού!

Ο ΟΗΕ ζητά από την Κίνα να συνεργαστεί στην έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της COVID-19.

«Προτρέπουμε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να συνεργαστούν πλήρως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εάν πιστεύει ότι απαιτούνται περαιτέρω πληροφορίες για την καταγωγή του κορονοϊού. Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούν όλοι», υπογράμμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Φαράν Χανκ.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη η Κίνα δεν επέτρεψε να διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι σε εργαστήρια και αγορές στο έδαφός της.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας κατήγγειλε μάλιστα την επιπρόσθετη έρευνα του ΠΟΥ ως «προσβλητική» που υπονοεί έντονα πως ο ιός διέφυγε από εργαστήριο στο Πεκίνο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι η νέα έρευνα έχει ως στόχο την μετατόπιση της ευθύνης για την πανδημία στο Πεκίνο.

«Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε ότι αυτό το σχέδιο θέλει να ενισχύσει τη θεωρία περί ”διαρροής του ιού μέσω εργαστηρίου” που υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Και η έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία αυξάνει τις υποψίες μας πως πρόκειται για ένα σχέδιο με έντονη διάθεση πολιτικής χειραγώγησης της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν στις 23 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.