ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

3.138.000 πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο του Κ.Μητσοτάκη: «Να εμβολιαστείτε για να είστε συνεπείς πολίτες»!

3.138.000 πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο του Κ.Μητσοτάκη: «Να εμβολιαστείτε για να είστε συνεπείς πολίτες»!

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα μπουν 3.138.000 ενήλικοι πολίτες που δεν έχουν ακόμη κλείσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό και μάλλον θα είναι μια σκληρή μάχη καθώς ήδη κυβερνητικοί παράγοντες και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης είναι διατεθειμένοι να επιβάλουν ακόμα και ένα νέο “Απαρτχάιντ” αρκεί να πουν οι πολίτες το ναι στο εμβόλιο.

Και μάλιστα θέλουν να γίνει γρήγορα. Άραγε παίζει ρόλο το ότι αγορασμένα εμβόλια θα βρεθούν κοντά στα όρια λήξης; Και φαίνεται να είναι αδιάφοροι για τις λογικές αμφιβολίες εκατομμυρίων πολιτών αλλά και σαν να κάνουν ότι δεν βλέπουν τι γίνεται σε Ισραήλ ή Μεγάλη Βρετανία.

Όλα μπαίνουν πλέον σε ένα “τσουβάλι τρόμου” όπου όλοι απειλούνται ότι θα κολλήσουν (μήπως το εύχονται;), ενώ τους είναι αδιάφορο ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι φαίνεται ότι θα πρέπει να λάβουν και τρίτη δόση όπως αποκαλύφθηκε (το εμβόλιο της Pfizer παρέχει κάλυψη κατά 39% έναντι της Δέλτα).

Δεν είναι τυχαίες οι σημερινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη που δήλωσε ότι: Όταν, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορωνοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις – Συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης!”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν γίνει 5.578.650 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση. Συνολικά, πλήρως εμβολιασμένοι είναι 4.830.974 πολίτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δεδομένα έρευνας της Pulse και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 1.788.000 πολίτες δηλώνουν μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ως προς τον εμβολιασμό ενώ 1.255.000 υπολογίζονται οι κατηγορηματικά αντίθετοι προς τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις πολιτών που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε σχετικό ερώτημα στην έρευνα της Pulse για το πότε θα εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, το 40% απάντησε πως δεν σκοπεύει να το κάνει ποτέ. Επίσης, το 36% δήλωσε ότι σίγουρα δεν θα εμβολιαστεί, ενώ το 21% δηλώνει ότι μάλλον δεν θα εμβολιαστεί.

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, όπως και οι ανεμβολίαστοι, αλλά οπωσδήποτε με μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πιο ήπια.

«Όλους θα μας συναντήσει φέτος ο ιός. Και ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Ο εμβολιασμένος όμως κινδυνεύει πολύ λιγότερο. Μπορεί να έρθει σε επαφή με κρούσμα και να μη μολυνθεί καν. Σε περίπτωση που μολυνθεί στη χειρότερη των περιπτώσεων θα εμφανίσει ήπια συμπτώματα ή θα είναι ασυμπτωματικός. Ένα ποσοστό μόνο 2%-5% μπορεί να κινδυνέψει, που παίρνουν φάρμακα ή είναι υπερήλικες», δήλωσε ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Οι νέοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για ελαφριά νόσηση. Ωστόσο, για τις ηλικίες άνω των 40-50 ετών, ένα ποσοστό 10% ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί ή να διασωληνωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο εμβολιασμός δε μας θωρακίζει στο 100% από τη μόλυνση, αλλά μας θωρακίζει στο 95% από την κακή εξέλιξη της νόσου, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να νοσηλευτούμε, δε θα διασωληνωθούμε, δε θα πεθάνουμε», σχολίασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.