CDC: Πέθαναν 14 παιδιά μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού – 397 με καρδιακή φλεγμονή

CDC: Πέθαναν 14 παιδιά μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού – 397 με καρδιακή φλεγμονή

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο CDC στις 30 Ιουλίου σχεδόν 400 παιδιά μεταξύ 12 και 17 ετών διαγνώστηκαν με καρδιακή φλεγμονή μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού. Ενώ η μελέτη αναφέρει πως 14 παιδιά πέθαναν.

Η κατάσταση, γνωστή και ως μυοκαρδίτιδα, εμφανίστηκε κυρίως σε νεαρά αγόρια, σύμφωνα από τη μελέτη, την οποία δημοσιεύει το «Theepochtimes».

To CDC διεξήγαγε τη μελέτη αναθεωρώντας αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων (VAERS) μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 16 Ιουλίου 2021.

Από τα 8,9 εκατομμύρια παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο έως τις 16 Ιουλίου, το VAERS έλαβε συνολικά 9.246 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, το 90,7% των οποίων αποτελούνταν από «μη βλαβερές ανεπιθύμητες ενέργειες».

Οι 397 αναφορές καρδιακής φλεγμονής αποτελούσαν το 4,3% του συνόλου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC πραγματοποίησε αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους με βάση τα νέα δεδομένα και συνεχίζει να συστήνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με την μελέτη 14 παιδιά πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου για έξι περιπτώσεις. Από τα οκτώ άλλα παιδιά τα δύο πέθαναν από ενδοκρανιακή αιμορραγία, δύο πέθαναν από πνευμονική εμβολή, δύο αυτοκτόνησαν, ένας πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και ένας πέθανε από μια σπάνια πάθηση αίματος.

Ο FDA έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 16 ετών και άνω στις 11 Δεκεμβρίου 2020, Ο FDA επέκτεινε την άδεια σε παιδιά 12 ετών και άνω στις 10 Μαΐου 2021.

Τον Ιούνιο ξεκίνησαν να φτάνουν στο CDC οι πρώτες αναφορές για μυοκαρδίτιδες, παρόλα αυτά ο CDC αποφάσισε πως τα «οφέλη υπερτερούν των κινδύνων» και συνεχίζει τους εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.